Експерт осмя новата руска пушка „Сталинград“

Експерт осмя новата руска пушка „Сталинград“
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.08.2023
  • Сподели:

Най-новите снайперски пушки, които влизат в частите на фронтовата линия на руската армия, имат сериозни недостатъци, поради които оръжието става практически неизползваемо.

 

 

Украинският военен експерт Александър Коваленко публикува видео в своя Telegram, на което се вижда как руски войници се опитват да заредят новата пушка. Четири патрона постоянно се забиват в патронника или изобщо не преминават, пише УНИАН.

„На вашето внимание, тактическата снайперска пушка на Лобаев, която няма аналози в света - ЦВЛ-8 „Сталинград“, калибър .338 Lapua Magnum. Снайперските пушки на Лобаев са пуснати в производство от 2010 г. Е, какво да кажа... Добра, висококачествена пушка!", пише Коваленко.

Както УНИАН писа по-рано, Русия изпитва критични проблеми с производството на всички видове оръжия, но за някои видове ситуацията е особено трудна. Според полковника от въоръжените сили на Украйна Пьотр Черник, руснаците например имат проблеми с производството на танкове, които сега се произвеждат не повече от 25 единици на месец.

Освен това руснаците не могат да създават нови артилерийски установки, като 2С19 Мста-С, поради липса на необходимите машинни инструменти.

Отделен проблем е поддръжката на бомбардировачите Ту-95МС, всяко вдигане на които във въздуха е натоварване на самата конструкция. Сега те се обслужват, включително чрез "канибализъм" - премахване на резервни части от едни машини, за да се ремонтират други.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа