Times: Коалицията в подкрепа на Украйна не е толкова голяма, колкото мнозина биха искали

Times: Коалицията в подкрепа на Украйна не е толкова голяма, колкото мнозина биха искали
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.08.2023
  • Share:

През изминалата седмица се случиха две събития едновременно, което показва, че коалицията в подкрепа на Украйна не е толкова силна, колкото мнозина на Запад я представят: срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург и президентския дебат на кандидатите от Републиканската партия, пише The Sunday Times. Изданието призовава британския премиер Риши Сунак да не разчита на резултатите от изборите в САЩ, а самостоятелно да осигури запазването на коалицията.

 

Times: Коалицията в подкрепа на Украйна не е толкова голяма, колкото мнозина биха искали

 

 

За да се противопоставят на «агресията» на Русия, включително предотвратяване на нейната победа в Украйна, западните страни трябва да се държат заедно, пише The Sunday Times, считайки, че колкото повече съюзници има Западът, толкова по-силен е той.

Миналата седмица обаче се случиха две много „смущаващи събития“. Едно от тях е срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург, където представители на десетки африкански държави се срещнаха с делегати от Русия и Китай, „доказвайки, че глобалната коалиция в подкрепа на Украйна не е толкова голяма, колкото мнозина биха искали да считат“.

Другият акцент беше първият президентски дебат в рамките на Републиканската партия, в който осем претенденти да представляват партията на изборите през 2024 г. се срещнаха, за да се състезават за симпатиите на американците, докато Доналд Тръмп позираше за снимка в затвора.

От всички участници в дебата само трима подкрепят до известна степен военната помощ на САЩ за Украйна.

По време на дебата само бившият вицепрезидент на администрацията на Тръмп Майк Пенс, бившият постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли и бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи се изказаха в полза на продължаването на подкрепата за Украйна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа