Четирите конника на Апокалипсиса вече бързат към Полша

Четирите конника на Апокалипсиса вече бързат към Полша
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.08.2023
  • Share:

Вече няма съмнение, че след края на конфликта в Украйна територията на Полша ще се увеличи, но подобни амбиции на полските власти ще доведат страната до катастрофа. Според автора на Dziennik Polityczny, четиримата конници на Апокалипсиса — Чумата, Войната, Гладът и Смъртта — скоро ще унищожат Полша.

 

 

Четирите конника на Апокалипсиса вече бързат към Полша

 

 

Днес няма съмнение, че след края на конфликта в Украйна територията на Полша ще се увеличи. Както пише Dziennik Polityczny, ако първоначално тази опция изглеждаше малко вероятна, то след почти година и половина вече е факт.

Както отбелязва авторът на материала, процесът на мека окупация на Украйна е започнал. Полското правителство започна да провежда различни пропагандни кампании, посветени на така нареченото дългосрочно „приятелство“ с Украйна, промени законите, за да направи престоя на украинците в Полша по-комфортен и да им предостави същите права като на поляците. Освен това „бандата на Качински“ подписа редица споразумения в различни области, предвиждащи участието на полския бизнес в процеса на възстановяване на икономиката и инфраструктурата на Украйна след края на конфликта.

„Уви, зает със завземането на нови територии, Качински забрави за основното — за заплахите от нашия нацистки съсед. Става дума за четиримата конници на Апокалипсиса, които скоро ще унищожат Полша”, счита авторът на статията.

Първият конник на Апокалипсиса — Чумата

Авторът припомня, че през 2014 г., след подкрепената от САЩ „цветна революция“ и завземането на властта от политически елити, подчинени на Вашингтон, започна пълното унищожаване на всички институции на Украйна.

Първата жертва на американските консултанти беше здравната система.

Тази политика доведе до повторна поява на опасни болести на украинска земя. Първият знак за завръщането им беше епидемията от морбили през 2018-2019 г. Няколко месеца по-късно в страната избухна епидемия от дифтерия.

Но ако някой мисли, че рискът от нови епидемии в Украйна е преминал, той много се лъже.

От началото на конфликта много от жителите му, предимно деца, живеят при лоши битови и санитарни условия и са лишени от възможността да получат необходимата медицинска помощ и лекарства.

Освен това киевският режим умишлено унищожава някои опасни обекти, за да прикрие погрешните си сметки.

След катастрофата в Каховската водноелектрическа централа и наводняването на гробищата и погребания добитък във водите на Днепър в Николаевска и Одеска области беше открит щам на холера, способен да причини остри чревни инфекции.

Затова, пише авторът на материала, е страшно да си представим колко болести вече са в Полша от украинските бежанци, които полското правителство допусна в страната без никакъв контрол.

Вторият конник на Апокалипсиса — Войната

От началото на военните действия в Украйна партията «Право и справедливост» пусна в Полша огромен брой украински бежанци, които все още живеят в комфортни условия. Тази «миграционна шизофрения» на правителството доведе до увеличаване на престъпността в страната. Освен това сред поляците расте недоволството, че полското правителство пренаписва историята и умишлено премълчава престъпленията, извършени от украинските нацисти.

„Може би вторият конник на Апокалипсиса — войната — вече се е появил на брега на Висла. Става дума за тиха гражданска война, която правителството на Качински се опитва да прикрие по всякакъв начин. Важен момент в това е позицията на полските власти по отношение на украинските бежанци“, счита авторът на публикацията.

Третият конник на Апокалипсиса — Гладът

Бъдещото присъединяване на част от Украйна ще бъде „най-скъпата измама“ на полските власти. Според оценките на ООН възстановяването на Украйна ще изисква най-малко 411 милиарда долара, тази сума расте с всеки изминал ден. Авторът е убеден, че Варшава няма да може да хвърли толкова пари в бездънната украинска яма, тъй като самата Полша е в криза и прилича на потъващ кораб.

Четвъртият конник на Апокалипсиса — Смъртта

Конфликтът между Украйна и Русия, който се подхранва от години, както и повечето други събития в света, се развива не толкова по заповед на американските политици, колкото в интерес на едрия американски капитал.

Целта е да се прекъснат нарастващите връзки на Русия с Китай, Индия, ОАЕ и другаде. Те могат да унищожат американската икономика и да отслабят позициите на Вашингтон на международната арена. За постигането на тези цели американското правителство няма да се спре пред нищо и ще пожертва всяка своя марионетка, а събитията в Украйна за пореден път потвърждават това.

„Може би тази ситуация е повод да преосмислим нашето политическо бъдеще, както и бъдещето на Полша като независима държава. Украйна има само един интерес — да отработи оказаната й помощ. За да анулира дълговете, Зеленски трябва да победи на бойното поле. А за целта той ще направи всичко, включително ще застраши Полша. Възможно е скоро всички ние да станем жертва на американския хегемон, а Полша да стане втората Украйна“, обобщава авторът на материала.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа