В САЩ обърнаха внимание на странния начин на Киев да «вдигне бойния дух» на ВСУ

В САЩ обърнаха внимание на странния начин на Киев да «вдигне бойния дух» на ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.08.2023
  • Сподели:

NYT: САЩ свързват атаките с дронове срещу Русия с повишаването на бойния дух на Въоръжените сили на Украйна

 

 

В САЩ обърнаха внимание на странния начин на Киев да "вдигне бойния дух" на ВСУ

 

Ударите с дронове по руска територия имат за цел да повдигнат бойния дух на деморализираните украинци, пише The New York Times.

«Тактиката има за цел да покаже на украинската общественост, че Киев все още може да нанесе ответен удар», се казва в публикацията.

Авторът на статията подчертава, че повдигането на бойния дух на украинците и въоръжените сили на Украйна чрез подобни символични атаки е особено важно поради закъсалото контранастъпление.

Андрей Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, заяви в началото на август, че подобни атаки ще продължат, въпреки че Киев не е поел пряко отговорност за тези удари, пише вестникът.

Въпреки ограничения ефект от атаките, американски официални лица, пожелали анонимност, заявиха, че очакват Украйна да продължи опитите си да удари по Русия.

Въоръжените сили на Украйна в последно време редовно се опитват да атакуват централната част на Русия с помощта на дронове. През нощта на 26 август, при приближаване към Москва в Истринския район, беше прихванат БЛА. Преди ден един украински дрон беше свален в Калужка и Белгородска област…

Говорителят на президента на РФ Дмитрий Песков по-рано отбеляза, че целите на атаките на ВСУ са жилищни сгради и поради това не винаги е възможно да се избегнат малки щети, но системите за противовъздушна отбрана на страната работят ефективно.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа