Американски военен самолет се разби по време на учения в Австралия

Американски военен самолет се разби по време на учения в Австралия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.08.2023
  • Сподели:

Военен самолет на ВВС на САЩ Bell Boeing V-22 Osprey, поддържащ както хоризонтално, така и вертикално излитане и кацане, се е разбил в северната част на Австралия по време на съвместните учения Predator's Run 2023, предава американският телевизионен канал CNN, цитиран от Агенция "Фокус".

 



На борда на конвертоплана е имало 23-ма американски морски пехотинци. Към настоящия момент няма потвърдени данни за загинали, но е известно, че един от войниците е транспортиран в болница в Дарвин в критично състояние, а други двама са с по-леки наранявания.

Според съобщение на полицията в Северната територия на Австралия, цитирано от британския вестник The Guardian, инцидентът е станал в 9.43 часа местно време на остров Мелвил, на 60 километра северно от Дарвин. Спасители и полиция са пристигнали незабано на мястото на катастрофата.

Първоначалните доклади предполагат, че на борда на машината са пътували единствено представители на армията на САЩ. Военни от Австралия и Филипините, с които се провеждат ученията, не е имало на борда.

"На този критичен ранен етап нашият фокус е върху реакцията на инцидента и гарантирането на безопасността на участниците“, се казва в изявление на местната полиция.

Американските морски пехотинци са разположени в Дарвин и участват във военни учения заедно с персонал от Австралия и Филипините. Катастрофата се случва само няколко дни след началото им.

Станете почитател на Класа