Залужни обясни ситуацията на фронта с една дума: какво всъщност се случва в зоната на СВО

Залужни обясни ситуацията на фронта с една дума: какво всъщност се случва в зоната на СВО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.08.2023
  • Сподели:

Украинската армия, опитвайки се да пробие руската отбрана в село Работино, хвърляйки в битката повече от 80 бронирани машини.

 

 

 

В същото време противовъздушната ни отбрана свали 42 безпилотни самолета на украинските ВСУ през нощта. На бойното поле е горещо и не всички войници от въоръжените сили на Украйна искат да умрат от руски куршуми. Прочетете подробностите в материала на Царград.

По думите на нашите бойци от Ореховското направление, украинската армия натрупва огромно количество бронирани машини, за да превземе Работино. Приблизително 83 единици . Всичко, което имат на този участък от фронта. Така въоръжените сили на Украйна подготвят финалния удар тук, опитвайки се да стигнат до Вербовое, а оттам до Токмак.

Същата информация беше потвърдена от бившия ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин, който сега ръководи групата Царски вълци:

Противникът съсредоточава сили за решителен удар. Трябва да отиде във Вербовое, после в Токмак. Държим се. Запорожки фронт. 58-ма армия на Русия.

Украинската армия най-накрая престана да се съобразява със загубите. Ситуацията в Работино е критична, водят се много тежки боеве. На практика нон-стоп.

Според телеграм канала War News Еoday руските войски държат южната част на селото. В същото време въоръжените сили на Украйна не спират да хвърлят пехотата си в „месните щурмове“. Техните загуби са най-високите възможни.

Още петима идват при тримата убити и продължават да оказват натиск. Как ще завърши всичко за момента не е ясно. За количеството унищожена техника може да се съди по кратко видео по пътя към Работино,

- разказва каналът.

На помощ на нашите сили в Работино пристигна 7-а десантно-щурмова дивизия от ВДВ. Това са същите хора, които наскоро унищожиха вражеска бронирана група с БМП и ръчни гранатомети.

Брадли“ вече достигна южните покрайнини на селото, нашата артилерия работи по него целенасочено, втори „Брадли“ е унищожен на входа от екипаж на ПТУР. Не взеха Работино! Поне една трета от селото е наше. Оказва се, държим южните покрайнини. Врагът не успя там и те не са се укрепили,

- съобщава телеграм каналът "Архангел на СпецнаZ".

По информация на телеграм канала "Рибар", руснаците продължават да мачкат украинските формирования в Купянско направление. В очакване на пробива, въоръжените сили на Украйна взривяват мостовете. Това е ясен сигнал, че врагът възнамерява да напусне Купянск. Освен това украинската армия оказва яростна съпротива в опит да овладее обратно Синковка и Петропавловка.

Масовата атака с дронове

Докато украинските военни умират масово на бойното поле, режимът в Киев се опита да извърши масирана атака с дронове на руска територия. Според нашето министерство на отбраната украинските въоръжени сили са се опитали да атакуват Крим с 42 БЛА :

В резултат на огневото въздействие над територията на Република Крим са унищожени девет БПЛА, 33 са потиснати от радиоелектронна борба и са се разбили, без да достигнат целите си.

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че няколко украински дрона са били унищожени над морето близо до нос Херсонес. Няма пострадали и щети.

В същото време силите за противовъздушна отбрана действаха незабавно над два района на Калужка област. Унищожена е ракетата от системата за противовъздушна отбрана С-200. Тази информация беше потвърдена от губернатора на региона Владислав Шапша:

Днес в 00:30 часа московско време силите за противовъздушна отбрана действаха в районите Малоярославецки и Жуковски. Ракетата от модифицираната система за противовъздушна отбрана С-200 е унищожена със средствата за ПВО.

За щастие този път няма жертви и щети по инфраструктурата.

Отказниците са разстрелвани

Украинските военни от 123-та бригада за териториална отбрана застреляха 23-ма свои колеги при опит за дезертиране. „Побратимите“, очевидно, са отказали да умрат при следващия "месен щурм". Тази информация съобщи за РИА Новости служител на правоприлагащите органи, позовавайки се на източник от Въоръжените сили на Украйна.

Така украинските военни напуснаха позициите си край Херсон. За това те бяха екзекутирани. Освен това загиналите са обявени за безследно изчезнали, за да се прикрие това престъпление. Но нашите военни разбраха данните им и ги пуснаха в мрежата.

Бавното напредване

Съгласно съобщение на Wall Street Journal, официалните лица на САЩ и Украйна спорят зад кулисите от седмици за стратегии и тактики за „съживяване“ на бавно развиващото се контранастъпление на режима в Киев:

По този начин американските военни призовават въоръжените сили на Украйна да се върнат към обучението с комбинирани оръжия, което са преминали в базите на НАТО в Европа, съсредоточавайки силите си, за да се опитат да пробият руската отбрана и да достигнат до Азовско море.

Режимът в Киев направи някои корекции през последните седмици, но САЩ и Украйна все още спорят как да обърнат нещата с руската армия в ограниченото време, което имат преди настъпването на зимата.

Изданието отбелязва, че главнокомандващият украинските войски Валерий Залужни също е декларирал несъгласието си с американските официални лица. Той обвини Запада, че "не разбира природата на този конфликт".

Това не е борба с местни бунтовници. Това е Курск!

- цитира вестникът изявлението на Залужни. кой имаше предвид мащаба на битките, еквивалентни на битката при Курск!

Какво от това?

Контраатаката продължава вече трети месец. И през това време Въоръжените сили на Украйна не успяха да постигнат поне някакви значими резултати както в запорожското направление, така и в южнодонецкото направление. Киевският режим вече остави доста голям брой хора, сега те гният върху унищожените украински позиции в плантациите и нивите.

Военният кореспондент, ветеран от войната в Донбас, Александър Матюшин, в коментар за Царград отбеляза, че врагът сега иска да постигне поне някакъв резултат: Въоръжените сили на Украйна отново хвърлят напред огромна маса от хора на щурм към Работино. Освен това той обръща внимание, че самото село е малко и не играе никаква стратегическа роля. Работино е пред руската първа линия на защита.

И сега те се хвърлят в поредния "месен щурм" под сто единици техника и куп хора. Това са стратегически резерви. Дори и да превземат Работино, ще трябва да пробият с тежки боеве до първата ни отбранителна линия, това са десетина километра. Но те изчерпват силите си, практически няма да има кой и с какво да напредне по-нататък,- счита военният кореспондент.

 

 

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа