Антисемитски скандал в управата на Бавария

Антисемитски скандал в управата на Бавария
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.08.2023
  • Share:

Премиерът на Бавария поиска вчера неговият заместник незабавно да изясни ситуацията по обвинения, че като гимназист е разпространявал антисемитистка брошура, предаде ДПА, цитирана от БТА. "Тези обвинения трябва да бъдат изчистени - сега и завинаги", заяви Маркус Зьодер.

 

 

Като се позовава на свидетел, "Зюддойче цайтунг" информира, че Хуберт Айвангер е разпространявал брошурата в гимназията си в Бавария през учебната 1987-88 година. Според информацията брошурата е съдържала памфлет, чиято тема е бил концентрационният лагер "Аушвиц", където според историци нацистите са причинили смъртта на 1,1 милиона души, преобладаващо евреи, уточнява ДПА.

Айвангер, който е и министър на икономиката на провинцията и лидер на дясноцентристката партия "Свободни избиратели", отхвърли обвиненията чрез свой говорител.

Междувременно ДПА предаде още, че високопоставена политическа фигура от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" e била намазана с изпражнения по време на публична проява. Беатрикс фон Щорх, заместник-ръководителка на партията, която агитира срещу имиграцията и срещу Зелената сделка, е била атакувана в конферентна зала в западния германски град Даун.

Фон Щорх е заявила пред ДПА, че е била помолена за обща снимка от мъж и тъкмо се е подготвяла за нея, когато човекът я е намазал с екскременти. "Беше наистина възмутително", каза тя.

Станете почитател на Класа