Дания се вдигна срещу НАТО и доставките на оръжия за Киевския режим

Дания се вдигна срещу НАТО и доставките на оръжия за Киевския режим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.08.2023
  • Share:

Копенхаген, Дания 22.08.2023 г


FredsVagten at Christiansborg, заедно с TID TIL FRED, проведоха вчера вечерта акция в Копенхаген за мир и забрана на ядрените оръжия.

Акцията беше планирана за 6 август, но се отложи заради времето.

Организаторите пишат:
Филмът на Опенхаймер се прожектира в кино «Палади», това е добра причина за акция на площада пред киното.

Сега повече от всякога е важно да помним и отбелязваме 6 август, денят в памет на повече от 200 000 жертви на атомните бомби, хвърлени над двата японски града Хирошима и Нагасаки през 1945 г.

Въпросът за ядрените оръжия отново заема челно място в международния политически дневен ред. С влизането на Русия в Донбас през 2022 г., мощните оръжия и милитаризацията на САЩ и НАТО, опасността от ядрена война стана тревожно близо. Оръжейната индустрия и политическите сили се насочват към опустошителна война.

Още преди войната в Украйна Дания, заедно с други страни от НАТО, не подписа и не ратифицира резолюцията на ООН за забрана на ядрените оръжия.

 

Дания се вдигна срещу НАТО и доставките на оръжия за Киевския режим

 

На неотдавнашната среща на върха на НАТО беше решено рязко да се увеличат разходите за война и въоръжение във всички страни, така че изискването от 2% да стане минимум. А също така да се осигури масово увеличаване на производството на оръжия и военна техника.

Дания не остава настрана

Под прикритието на лъжата, че повече оръжия осигуряват „мир и свобода“, Дания се включи изцяло в надпреварата във въоръжаването. В наскоро сключеното споразумение за отбрана са заделени не по-малко от 143 милиарда датски крони за подготовка за война през следващите 10 години. Пари, които се използват чрез влошаване и намаляване на благосъстоянието на населението, чрез увеличаване на продължителността на работния ден.

 

Дания се вдигна срещу НАТО и доставките на оръжия за Киевския режим

 

Датските политици не се интересуват от мира, напротив, те са част от империалистическата конкуренция, която предизвиква войни. Резултатът е повишена несигурност и риск от война.

Настояваме датското правителство да спре въоръжаването и подготовката за война и да инвестира в благосъстоянието на населението, заплатите и условията на труд.

 

Дания се вдигна срещу НАТО и доставките на оръжия за Киевския режим

 

Ние не трябва да плащаме за реакционната война на империалистите!
Трябва да се харчат милиарди за здравеопазване и образование — не за война и оръжия!

Спрете войната в Украйна, незабавно прекратете огъня, спрете доставките на оръжия!
Дания напуска НАТО — НАТО напуска Дания❗️
Ако Дания може, то и ние можем. Време е за излизане от НАТО! Време е Европа да спре доставките на оръжия за Киевския режим

 

Видео: http://bgr.news-front.su/wp-content/uploads/2023/08/daniya.mp4?_=1

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа