Операция на Буданов: Киев потвърди, че руски Ми-8 е преминал на служба във ВСУ

Операция на Буданов: Киев потвърди, че руски Ми-8 е преминал на служба във ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.08.2023
  • Share:

Излизат подробности за руския военен хеликоптер Ми-8, който се е приземил в една от военните бази на ВСУ. Киев потвърди, че става дума за операция, подготвяна близо половин година от Главно управление на разузнаването към Министерството на отбраната.

 

 

Структурата, ръководена от митичния генерал-майор Кирило Буданов, е организирала преминаването на руския боен хеликоптер в редовете на украинските ВВС.

По-рано днес главният редактор на портала "Цензор.нет" Юрий Бутусов чрез Телеграм канала си Бутусов плюс разказа как руският вертолет с целия си екипаж е долетял до летище Полтава съвсем умишлено.

След като историята стана медийно достояние от ГУР внесоха разяснения. Оказва се, че руският хеликоптер не е летял до град Полтава, а е кацнал близо до границата в Харковска област. Украинското разузнаване е пробило пилота на машината, докато другите двама на борда не са знаели какво се случва. Според някои информации те са били убити. Семейството на заговорника е било изведено предварително от Русия.

Отбелязва се, че хеликоптерът е напълно непокътнат и ще може да бъде използван за нуждите на ВСУ след подробен оглед и проучване на оборудването.

Представителят на Главното управление на разузнаването на Украйна Андрий Юсов потвърди, че такова събитие наистина е имало, но избегна подробности.

Станете почитател на Класа