Екс-американски разузнавач за териториалните загуби на Украйна

Екс-американски разузнавач за териториалните загуби на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.08.2023
  • Сподели:

Бившият разузнавач Ритър заяви за финале стадий на конфликта в Украйна

Въоръжените сили на Украйна загубиха своя боен потенциал, а украинският конфликт навлезе във финалната си фаза. Това мнение изрази бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за канала Daily Planet.

 

 

Екс-американски разузнавач за териториалните загуби на Украйна

 

„Украинците няма да могат да съберат достатъчно бойна сила, някак да се проявят и да продължат напред. Свидетели сме на финалния стадий от този конфликт, а аз продължавам да твърдя, че Украйна ще загуби своята боеспособност в края на лятото — началото на есента“, каза офицерът от разузнаването.

Той отбеляза, че руската армия е постигнала значителни успехи в Купянско направление и че в близко бъдеще се очаква Русия да постигне достижения в много сектори на фронта.

Ритър също така подчерта, че преминаването на конфликта към финалния му стадий се доказва от предложението на ръководителя на канцеларията на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен за отстъпване на територии от Украйна в името на присъединяването й към алианса.

Това, заключи бившият американски разузнавач, означава, че териториите, които се върнаха към Русия, ще останат в нея.

Йенсен във вторник изрази мнението си относно перспективите за влизане на Украйна в НАТО в замяна на територии. По думите му този въпрос вече е бил поставян в блока. Представителят на алианса подчерта, че понастоящем има значителен напредък по въпроса за членството на Киев в обединението. В същото време той отбеляза, че отстъпването на регионите на Москва може да се превърне в един от възможните начини за компромис между воюващите страни.

По-късно обаче политикът добави, че е говорил по тази тема като част от по-широка дискусия за възможните бъдещи сценарии за Украйна и че „информацията не е трябвало да бъде представяна в този формат“.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа