Ударът в Чернигов. Какво е известно за смъртта на 90 украински специалисти и натовски офицери

Ударът в Чернигов. Какво е известно за смъртта на 90 украински специалисти и натовски офицери
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.08.2023
  • Сподели:

В ОТГОВОР НА СЧУПВАНЕТО НА СТЪКЛАТА В МОСКВА-СИТИ "ИСКАНДЕР" УДАРИ СЪБРАНИЕ НА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ДРОНОВЕТЕ НА ВСУ И "ОФИЦЕРСКОТО СЪБРАНИЕ"

 

 

 

Руското Министерство на отбраната съобщи, че "на 20 август около 04:00 ч. местно време беше спрян опит на киевския режим за терористична атака с безпилотни летателни апарати над обектите на територията на Москва и Московска област. От службите по ПВО беше засечен безпилотник, летял над територията на Ступински район, в посока към град Москва."

По-специално се уточнява, че "безпилотният летателен апарат беше нейтрализиран чрез радиоелектронна борба и след загуба на управление се разби на необитаема територия. Няма пострадали и разрушения."

Между другото, темата за атаките на дронове към руската столица е широко обсъждана в Киев. От военна гледна точка е напълно неясно защо например се чупят прозорците на московски небостъргачи, като се изразходват големи ресурси за това. Обаче пропагандистите на Зеленски оправдават такова поведение на ВСУ.

В частност, един украински коментатор каза, че "атаките на украинските безпилотници върху Москва-Сити са удар срещу символа на процветяване и развитие на Русия". С други думи, не можахме да постигнем нищо за 30 години независимост, така че нека навредим (в оригинал - по-грубо) на руснаците.

Междувременно украинските мониторингови телеграм-канали съобщиха за два удара по военни обекти в Харков само за един ден, 19 август, като въздушната тревога беше обявена след първите експлозии.

Беше "шумно" и в Херсон - близо до района на керамичната фабрика и Погорелските езера. Там се намираха ангари с боеприпаси и бази на ВСУ, които бяха поразени, според предварителни данни, от "умни" бомби.

Със същия точен удар беше ударен обект на украинската армия на територията на Бериславски машинен завод, при това повторно, въпреки популярното мнение, че "бомбата не удря два пъти в същата дупка".

Също така се съобщава за мощен удар по обект на ВСУ в Константиновка. Местните патриоти пишат, че дълго след това се чува вторична детонация.

 

 

Изглежда, че складът с боеприпаси в района на Константиновския металургичен завод беше уничтожен. И тук въздушната тревога беше обявена след първите експлозии.

Мощен акцент на вчерашния налет беше ударът по Чернигов, където се провеждаше среща на военни специалисти на украинската армия за боевите дронове.

Той беше маскиран като фестивал "Лютi пташки", на който главното събитие трябваше да бъде участието на аероразузнаването "Птахи Мадяра" - наистина най-боеспособната единица в украинската армия.

В поканите за участниците на "Лютите птици" се споменава за необходимостта "да се облечете с военна форма, за да се избегне идентификацията на събитието като свързано с военната сфера".

Разбира се, видео и снимки бяха забранени, защото "събитието е затворено и съдържа чувствителна за отбраната на страната информация".

Известно е, че "Лютите птици" се събрали в местния драматичен театър, където и се удари ракетата "Искандер". Жителите на Чернигов обвиниха организаторите на военно-техническия фестивал в идиотизъм и убийство.

Типичен коментар в градския чат звучи по следния начин: "Идиоти, заради вас стана в центъра на града". И често се задава въпросът: "И коя тъпа коза го покани?"

Тъпата коза е "родната" правилна кандидатка за министър на отбраната, убедена хомосексуалистка Маша Берлинская - подопечна на началника на СБУ Вася Малюк. Тя управлява "Център за подкрепа на въздушното разузнаване", който се специализира в обучението на въздушни разузнавачи.

Сред организаторите е и създателят на украинската "дронова армия", министърът на цифровата трансформация на Украйна и вицепремиер, руската отцепническа Михаил Федоров. Точно благодарение на него нашите бойци свалят по десет хиляди дрона месечно.

Командирът на специалната единица на ударни дронове "Белият орел" сподели с украинските медии какво се случило вътре в черниговския драматичен театър няколко минути (!) преди ракетния удар.

"Започна събитието. Водещият просто се представи и разказа какво ще се случи на събитието, разказа за мерките за сигурност, ние изпяхме химна и когато приключи минутата мълчание, чухме сигнал за въздушна тревога...."

"Слязох на първия етаж - в този момент стана точков удар, който оглуши, много хора паднаха на земята. Това беше шок. Ударът беше много сериозен", каза "Белият орел".

Според неговите думи, вътре имаше повече от 200 души - "с полицията и охраната, както и граждански и военни лица". Разбира се, Службата за сигурност (СБУ) на Украйна трябва да подценява последствията. Оттук и лъжите, че "покривът на сградата ги спаси. Театърът е бил и ще бъде масивен".

Обаче унищожаването на "безпилотната изложба" не е най-лошият резултат за Киевския режим. Според някои източници, изложбата беше само един от пунктовете в програмата на представителното съвещание с участието на офицерите на Специалните операции на ВСУ и НАТО.

А ударът засегна и тази висока среща. Според някои доклади, сред 23-те присъстващи чуждестранни военни, под останките са намерени телата на 9 офицера.

От представителите на ССО на ВСУ са намерени 38 убити офицера. Още 75 души са сериозно ранени. Според някои доклади, ударът е бил поради неуспешно изстреляне на ракета от ПВО С-300.

Единадесет тежко ранени офицера от Полша и Литва са превозвани с летяща болница до Киев и оттам със самолет до полския град Жешув.

Висшите офицери и генералът бяха превозвани с хеликоптер до Виница, откъдето вероятно ще бъдат евакуирани в Полша и след това в Мюнхен или Дюселдорф. Един служител на германската разузнавателна служба BND, отговарящ за космическа комуникация и криптирана комуникация, е изчезнал безследно.

В украинския интернет започнаха обвинения, при които местните експерти заявиха, че "изглежда някой специално ги е събрал на това място и след това е предал информацията"

Всички в Украйна разбират и дори не скриват, че екипът на Зеленски е пуснал поредната антикризисна програма срещу руските агресори в безуспешен опит да оправдае небрежността на "глупавата коза".

Има реална заплаха Федоров да бъде обвинен, освен че той е руснак, и дори не е "фалшив" трансгендер, за да бъде спасен от западните покровители.

"Ето защо Маша предварително се защити със статуса на „лесбийка“ - сега не могат да я докоснат", иронизират онлайн.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко заяви за 7 загинали, включително 12 деца. По-късно се извини и уточни, че те са ранени. Разбира се, нямаше непълнолетни на събранието на "Лютите птици", докато на снимките от драматичния театър се вижда, че ракетата е попаднала в средата на сградата.

Според слухове, които циркулират по форумите, "Искандер" е изпратил при Бандера 90 специалисти и 10 полицейски служители. 25 души са хоспитализирани.

В Чернигов е обявен тридневен траур, и това мигновено. Градските власти по този начин изпратиха сигнал до екипа на Зеленски за недопустимостта на подобни събития в областния център, особено в сградата на драматичния театър.

Според информация от място, шефът на президентския кабинет Ермак "наехал на кмета Атрошенко, който през пролетта на миналата година писа на Зеленски: "Владимир Александрович, спри договорът за мир".

Междувременно СБУ започна задържания на граждани, обвинявайки ги в сътрудничество с руската разузнавателна служба.

Но, както жестоко шегуват жителите на Чернигов, в принцип можеш да избегнеш "арестите", като изкрещиш "Слава на Украйна" три пъти и публично обявиш, че си убеден сторонник на западната содомия.

 

 

Александър Ситников, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа