«Никой не е правил това досега»: В САЩ за неочаквания руски удар по НАТО

«Никой не е правил това досега»: В САЩ за неочаквания руски удар по НАТО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2023
  • Сподели:

ABC: Нивото на високотехнологична защита на руснаците в зоната на СВО порази Запада

Западът не очакваше, че отбранителната тактика на руската армия в зоната за специални военни операции ще бъде толкова обмислена и високотехнологична, пише наблюдателят на  ABC Мик Райън.

 

 

"Никой не е правил това досега": В САЩ за неочаквания руски удар по НАТО

 

Според автора две от последните разработки на Москва са предотвратили украинското контранастъпление и разчистването на минните полета пред укрепените райони. Първата е усъвършенстваната система за наблюдение на бойното поле. Втората е цифровото управление на огневата поддръжка.

„Ракетите с голям обсег, артилерията, щурмовите хеликоптери, безбройните боеприпаси и оборудването за електронна война на РФ са синхронизирани с най-новото поколение цифрови системи за бойно управление….Поради това, концентрирайки се за провеждането на общовойскови операции за пробив, частите на ВСУ могат да бъдат бързо открити», припомня наблюдателят.

Според Райън този подход на руското командване към воденето на бойните действия е довел до интелектуалното поражение на Запада. Такава тактика с използването на най-новите системи за наблюдение и корекция на огъня беше пълна изненада за НАТО, заключава наблюдателят.

На 4 юни въоръжените сили на Украйна започнаха контранастъпление в Южнодонецко, Артьомовско и на първо място Запорожко направления. Киев хвърли в бойните действия бригади, обучени от Северноатлантическия алианс и въоръжени със западно оборудване.

На 21 юли Владимир Путин отбеляза, че украинските войски не са постигнали резултати, а западните куратори са явно разочаровани от хода на „контранастъплението“. На Киев, според него, не му помагат нито доставките на оръжие и боеприпаси, нито изпращането на хиляди наемници и съветници от Запада.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа