«Американците не могат така»: Във Великобритания разкриха какво Русия спретна на ВСУ

«Американците не могат така»: Във Великобритания разкриха какво Русия спретна на ВСУ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2023
  • Сподели:

UnHerd: Германските «Леопарди» станаха жертва на руските ловци на танкове

 

 

"Американците не могат така": Във Великобритания разкриха какво Русия спретна на ВСУ

 

Руските противотанкови установки «Корнет» с двойна бойна глава станаха «убийците» на украинските «Леопарди» в зоната на спецоперацията, пише наблюдателят на UnHerd Едуард Лютвак.

«Леопардите» лесно станаха жертва на руските ловци на танкове, въоръжени с ракетите «Корнет»…Той е много по-прост, по-универсален и по-евтин от американския Javelin. «Корнет» е много ефективен с двойната си бойна глава, която може да пробие реактивна броня. Когато започна широко рекламираното настъпление на Украйна, руският «Корнет» демонстрира това, унищожавайки няколко ценни за украинците «Леопарди», отбелязва наблюдателят.

Резултатът от контранастъплението на въоръжените сили на Украйна беше повлиян и от мощната поредица от отбранителни укрепления, изградени от руските инженери по цялата фронтова линия от хиляда километра, припомня Лютвак.

Наблюдавайки придвижването на украинците в реално време, руснаците успяха да изпратят равни, ако не и по-големи сили, за да ги прихванат. А дори когато броят на противоборстващите страни беше равен, руските въоръжени сили получиха значително предимство поради факта, че бяха защитени от минни полета, окопи и дълготрайни отбранителни съоръжения, се казва в статията.

Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна в Южнодонецко, Артьомовско и на първо място в Запорожско направление започна на 4 юни. Киев хвърли в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени със западна техника.

Както Владимир Путин заяви на 21 юли, украинските войски не постигнаха резултати, а западните куратори са явно разочаровани от хода на „контранастъплението“. На Киев, според него, не помагат нито напомпаните колосални ресурси, нито доставките на оръжия, танкове, артилерия, бронирани машини, ракети, нито изпращането на хиляди наемници и съветници.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа