Onet: Поляците се страхуват да почиват на Балтийско море поради близостта с Русия

Onet: Поляците се страхуват да почиват на Балтийско море поради близостта с Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2023
  • Сподели:

Някои поляци се страхуват да почиват на Балтийско море поради близостта до границата с Русия, според статия на полския портал Onet.

 

 

Onet: Поляците се страхуват да почиват на Балтийско море поради близостта с Русия

 

Както отбелязва авторът, конфликтът в Украйна принуди жителите на Полша да променят своите предпочитания, включително курортите, в тази връзка авторът решил да посети «последното (полско. — бел.ред.) селище на Балтийско море» — гр. Пиаски на Балтийската коса.

„Преодолявайки всички трудности, стигам до плажа в Пиаски. Часът е 13.00, хубаво августовско слънце. Плажът обаче е празен“, пише журналистът.

Според него някои туристи са смутени от близостта до Русия. Една жена на име Юстина, която идва всяка година в Балтийско море, казала, че планирала да пристигне в Пиаски.

«Вече бях започнала да разглеждам оферти за апартаменти, но внезапно разбрах, че селището се намира точно на границата с Русия. Това ме притесни, просто се страхувах за безопасността си, така че в крайна сметка заминах за друго място», тя каза.

В същото време едно от момичетата, които журналистът открил на плажа, казало, че не се страхува да почива на това място.

«Не, не се страхувам от Русия. Ако Путин иска да направи нещо, той ще го направи. Не мога да му повлияя», казала тя откровено.

Местните наемодатели, интервюирани от автора, се оплакали от спада на приходите поради лошото време, което възпира туристите. В същото време някои собственици свързват спада на интереса сред почиващите с високите цени и растящата инфлация.

Балтийската коса е тясна ивица земя, която разделя Калининградския залив от Гданския залив. Дължината й е 65 километра, 35 от тях принадлежат на Русия. В Полша тя е свързана с континента, а в Калининградска област е отделена от континента с плавателен пролив.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа