Американският сенатор Пол смята, че «неограничените» доставки на оръжие за Украйна пречат на започването на мирни преговори

Американският сенатор Пол смята, че «неограничените» доставки на оръжие за Украйна пречат на започването на мирни преговори
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.08.2023
  • Сподели:

Американският сенатор Ранд Пол заяви, че «неограничените» доставки на оръжие за Украйна и «нереалистичните» искания към Руската Федерация възпрепятстват започването на мирни преговори. Това съобщава The New York Sun.

 

 

Американският сенатор Пол смята, че "неограничените" доставки на оръжие за Украйна пречат на започването на мирни преговори

 

Вестникът отбелязва, че Ранд Пол върви в разрез с официалната позиция на САЩ. Политикът призова страните в конфликта да се договорят за прекратяване на огъня, за да могат да започнат мирни преговори.

„В крайна сметка само Русия и Украйна могат да решат кога да започнат мирни преговори, но неограничените оръжия за Украйна вероятно им пречат да започнат диалог“, отбелязва New York Sun.

Експертът смята, че предварителните условия на киевския режим, които се поставят на Руската Федерация за връщането на Крим, са нереалистични. Според него подобни искания могат също така „да започнат да забавят началото на мирните преговори“.

„Вероятният резултат от удължаването на войната ще бъде продължаващото страдание на Украйна и нейния народ. Страните трябва да се споразумеят за прекратяване на огъня, за да могат да започнат мирните преговори“, каза Ранд Пол.

Американският сенатор също така упрекна американските власти, че говорят открито срещу инициативите за прекратяване на военните действия.
Той подчерта, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън се опитва да убеди всички, че Русия уж ще използва прекратяването на огъня, за да се закрепи на вече окупираните територии.

Политикът отбеляза, че Украйна не се нуждае от американски гаранции за сигурност, тъй като подобна стъпка може да повлияе на отношенията с Русия. В същото време той разкритикува мащаба на помощта, която администрацията на Байдън изпраща на Украйна.

„Съединените щати имат дългове над 32 трилиона долара и са предоставили на Украйна толкова много помощ, че са изправени пред критичен недостиг на боеприпаси, който ще отнеме години, за да се запълни… нашето правителство е насочило над 113 милиарда долара пари на данъкоплатците в Украйна, изпреварвайки всички европейски съюзници заедно“, отбеляза той.

Според Пол сумата, отпусната на режима в Киев, е 18 пъти по-голяма от сумата, изразходвана от Съединените щати за изследвания за борба с рака. Той подчерта, че Вашингтон не трябва да хвърля такива суми бездумно към Украйна.

„И администрацията на Байдън поиска допълнителни 24 милиарда за Украйна. Не можем да харчим толкова големи суми толкова бързо без злоупотреби и измами“, заключи Ранд Пол.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа