Отрядът за диверсии в Африка се командва от офицер от Главното разузнавателно управление на Украйна Пращук — източник

Отрядът за диверсии в Африка се командва от офицер от Главното разузнавателно управление на Украйна Пращук — източник
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2023
  • Сподели:

Военно-дипломатически източник твърди, че подразделението на украинските бойци, което е обучено от британското разузнаване MI6 да извършва диверсии в Африка, се командва от офицер от Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна Виталий Пращук. Това съобщава РИА Новости.

 

 

Отрядът за диверсии в Африка се командва от офицер от Главното разузнавателно управление на Украйна Пращук - източник

 

 

Командирът на украинските бойци, които се обучават да извършват диверсии в Африка, се командва от офицер от ГУР Виталий Пращук. Според данни на изданието той има история на «успешни ликвидации» и е участвал в операции на MI6 в Зимбабве.

Според информация на изданието, за да противодейства на развитието на сътрудничеството между африканските страни и Руската Федерация, британската служба MI6 е създала и обучила отряд от украински бойци, които ще извършват диверсионни операции на южния континент. По указание на британската служба украинските бойци ще трябва да унищожават лидерите на африканските държави, които са ориентирани към Руската Федерация.

„Командването на отряда на украинските главорези е поверено на подполковник от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна В. Ю. Пращук“, отбелязва източникът.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа