Саудитска Арабия е екзекутирала американски гражданин, осъден за убийството на баща си

Саудитска Арабия е екзекутирала американски гражданин, осъден за убийството на баща си
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2023
  • Сподели:

Вътрешното министерство заяви, че екзекутираният се казва Бишой Шариф Наджи Насиф, и допълва, че той е пребил и удушил баща си, който е египтянин по националност

 

 

 

Саудитска Арабия екзекутира американски гражданин, осъден за убийството на баща си, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Вътрешното министерство заяви, че екзекутираният се казва Бишой Шариф Наджи Насиф, и допълва, че той е пребил и удушил баща си, който е египтянин по националност. Според ведомството осъденият на смърт е употребявал наркотици и след като е отнел живота на баща си, е разчленил тялото му, а преди да бъде арестуван, е опитал да убие още един човек.

В съобщението не се уточнява как е бил езекутиран Насиф. В Саудитска Арабия осъдените на смърт обикновено биват обезглавявани.

Засега няма коментар от негов адвокат и не е ясно дали Насиф е имал адрес в САЩ.

Няма реакция и от американския Държавен департамент.

Саудитска Арабия е на едно от челните места в света по брой на екзекуции за 2022 г., като пред нея по този показател са само Китай и Иран, по данни на НПО „Амнести интернешънъл“. Макар и през пандемията от коронавируса броят на екзекуциите да намаля, в последните години отново рязко тръгна нагоре.

През март 2022 г. кралството екзекутира 81 души в един и същ ден, най-голямата масова екзекуция в съвременната история на Саудитска Арабия.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа