ФСС на Русия предотврати проникването на диверсанти от Украйна

ФСС на Русия предотврати проникването на диверсанти от Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.08.2023
  • Сподели:

Федералната служба за сигурност (ФСС) с подкрепата на подразделения на Министерството на отбраната осуети опит за проникване на украинска диверсионно-разузнавателна група (ДВГ) в Брянска област, като са убити четирима диверсанти, предаде ТАСС, позовавайки се на изявление на центъра ѝ за връзки с обществеността.

 

 

 

"ФСС и изпратените за подкрепление сили на руското министерство на отбраната в пограничния Стародубски район на Брянска област осуетиха опит за проникване на украинска диверсионно-разузнавателна група на територията на Руската федерация. Четирима диверсанти бяха ликвидирани", съобщи службата.

Според изявлението "на мястото на сблъсъка, освен чуждестранно оръжие, взривни устройства, комуникационни и навигационни уреди, са открити и дронове с дистанционно управление и стикери "Собственост на ФСС на Русия", както и руска символика, което свидетелства за подготовка на провокации и диверсионни действия на територията на Русия".

Малко по-късно губернаторът на Брянска област Александър Богомаз потвърди, че ФСС е предовратила проникването от Украйна на диверсионно-разузнавателна група на територията на руския регион, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Това е станало около 7 ч. московско (и българско) време тази сутрин. Петима от шестимата диверсанти са били убити, написа Богомаз в своя канал в "Телеграм". Той не уточни какво е станало с посления човек от групата.

От ФСБ публикуваха и кадри от задържането на украински диверсанти

Вчера Богомаз съобщи в "Телеграм", че украинска ДВГ се е опитала да проникне на територията на Брянска област. Според губернатора няма пострадали, но са били нанесени частични щети на производствени мощности.

Ройтерс не бе в състояние да провери тези съобщения чрез независим източник след вчерашния и днешния инцидент.

Агенцията отбелязва, че през последните месеци взривове и нападения в руските региони, граничещи с Украйна, включително в Брянска области, има почти всекидневно. Представители на руските власти обвиняват за тези инциденти украински или проукраински диверсанти.

Станете почитател на Класа