„Ню Йорк Таймс“: Руснаците не могат да разберат какво се случва

„Ню Йорк Таймс“: Руснаците не могат да разберат какво се случва
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2023
  • Сподели:

Зад хилядите украински войници, които са се събрали по протежение на фронтовата линия за контраофанзивата, стои малка армия от механици, инженери и оръжейници, отговорни за поддържането на нарастващия парк от украински танкове, бронирани превозни средства и друга западно произведена техника в работно състояние.

 

 

 

Според вестник „Ню Йорк Таймс“ те работят в дървени лагери или изоставени сгради на километри от фронтовите линии, или като мобилни екипи за спешна помощ, предоставяйки услугите си на военните части, където са разположени. Целта е да се избегнат дълги пътувания до базата или дори във фабриките в чужбина.

„Пехотата печели сражения, логистиката печели войни“, цитира вестникът известната военна максима. Украинците бързо искат да върнат на фронта бойната техника, която е била повредена. Освен това те поправят и пленена руска техника, за да я използват срещу окупаторите.

Механиците се осмеляват да влязат на бойното поле, преминавайки през минни полета и артилерийски огън, за да намерят и поправят счупени или взривени превозни средства, пише УНИАН. Често механици загиват на фронта. От началото си в началото на юни украинската контраофанзива претърпя тежки загуби, като десетки превозни средства бяха повредени или унищожени в плътните минни полета и под силен въздушен и артилерийски огън. Загубите бяха тежък удар за Украйна и принудиха военното командване да коригира тактиката си.

Украинските военни споделят, че натовската техника е много по-добра от старата съветска. "Руснаците не могат да разберат какво се случва. Няколко дни и машината отново е на бойното поле. Така те стават неразрушими", разказа украински войник пред американския вестник.

Станете почитател на Класа