Зеленски отиде на фронта

Зеленски отиде на фронта
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.08.2023
  • Сподели:

Украинският президент Володимир Зеленски посети югоизточната Запорожка област и се срещна с военнослужещи, които участват в контраофанзивата в региона, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

 

 

 

"Президентът изслуша докладите на командирите за хода на бойните действия в районите на фронтовата линия и обсъди най-проблематичните въпроси на ръководените от тях части", се казва в изявление на пресцентъра на Зеленски.

Военните подчертаха необходимостта от въвеждането на системи за радиоелектронна защита и системи за противовъздушна отбрана на първа линия, които да противодействат на вражеските самолети и безпилотни летателни апарати, допълва Укринформ.

 

Image

 

 

Image

 

Image

 

Освен това те посочиха, че се нуждаят от дронове, тъй като този тип оръжия бързо се губят в условия на настъпление. Държавният глава възложи да се систематизират исканията им, да се представят за разглеждане пред щаба на върховния главнокомандващ, а също и да се предадат на чуждестранните партньори на Украйна.

Повече от два месеца след началото на контраофанзивата украинските сили превзеха редица села, но не и големи селища, отбелязва Ройтерс. Киев призна, че напредъкът е по-бавен от желаното поради подготвената руска отбрана и недостига на оръжия. "Стъпка по стъпка те решително се движат към нужните резултати", каза днес Зеленски, визирайки бригадите, които се опитват да направят коридор към окупирания южен град Мелитопол.

 

Станете почитател на Класа