Руските танкове са защитени от сателитно и авиационно разузнаване със специалното покритие "Накидка"

Руските танкове са защитени от сателитно и авиационно разузнаване със специалното покритие "Накидка"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.08.2023
  • Сподели:

На фона на продължаващата "операция", където танковете играят важна роля, Русия продължава да работи по подобряването на тези бойни машини.

 

 

Според Владимир Артяков, заместник-генерален директор на държавната корпорация Ростех, руските танкове имат надеждна защита срещу сателитно и авиационно разузнаване под формата на специално покритие, наречено Накидка, каза той в интервю за чуждестранни агнеции, говорейки за предстоящия международен военно-технически форум „Армия-2023“.

Това е истинската противоотрова за сателитното и въздушно разузнаване, каза Артяков.

Специалното покритие "Накидка" е разработено в АО "Научноизследователски институт по стомана". Според Артяков маскировъчният материал може да се използва не само върху танкове, но и върху друга военна техника. Покритието значително намалява откриването на военна техника от радарни и термовизионни устройства. В допълнение, "Cape" осигурява оптичен камуфлаж поради оцветяването си. Представителят на Ростех добави, че първите образци на новия камуфлаж вече са изпратени на производителите на бронирана техника.

"Плерина" се носи на бронирани машини като прикритие. Най-новите танкове Т-90М с такова покритие вече участват в зоната на ПНР. Най-вероятно ще бъде представен по-ясно на форума „Армия-2023“, който ще се проведе следващата седмица в Московска област.

 

Станете почитател на Класа