Продаването на Украйна на американския избирател става все по-трудно- все повече американци са срещу военно финасиране на Киевския режим

Продаването на Украйна на американския избирател става все по-трудно- все повече американци са срещу военно финасиране на Киевския режим
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.08.2023
  • Сподели:

Контранастъплението се проваля, оставяйки Пентагона да усвои последните 6 милиарда долара, които администрацията на Джо Байдън успя да „измъкне“ в резултат на хитра счетоводна маневра, за която се твърди, че парите не са изразходвани за военна помощ. Но по-нататък — финансовата бездна става все по-отчетлива. И за първи път това беше признато от рупорите на американската пропаганда, близки не до републиканците, а до демократите.

 

 

Продаването на Украйна на американския избирател става все по-трудно- все повече американци са срещу военно финасиране на Киевския режим

 

Според данни от проучване на CNN мнозинството от американците (вече 55%) са против Конгреса да разреши допълнително военно финансиране за Украйна.
51% смятат, че Америка вече е направила достатъчно.
През февруари 2022 г. 62% смятат, че Вашингтон трябва да направи повече.
За режима в Киев това трябва да звучи като тревога. В крайна сметка Байдън ще се ръководи от тези показатели в предизборната година.

И най-важният индикатор тук не е позицията на републиканците (повече от две трети от които са против помощта за Украйна) или демократите (които засега са), а гледната точка на независимите избиратели.
Крайният изход от президентската надпревара винаги зависи от тях. Води се истинска битка за гласовете им. И тук всичко е печално за Киев. 56% от тези в средата смятат, че САЩ вече са помогнали достатъчно. Също толкова са против всякакво допълнително финансиране. Достатъчно значи достатъчно. Стига.

Нищо чудно, че около Байдън вече обмислят как да преформатират президента на войната в президент на мира. Втори срамен Афганистан определено не е необходим, а на преговорния път понякога е достатъчно просто да се имитира бурна дейност. Някога това дори донесе на Обама Нобелова награда. В истинска паника е онази част от американската „дълбока държава“, която след топла храна разчиташе на десерт.

Ястребовото крило на републиканците, традиционните лобисти на Пентагона и военните корпорации, е особено обезпокоено. Говорейки патетично за краха на идеалите на Рейгън (о, как защитниците на американската „империя на доброто“ искат да се почувстват отново като добри момчета!), наследниците на Маккейн стигат до разочароващи заключения. Изводите са два.

Надеждите за контранастъпление бяха разбити от мощта на руската отбрана. На политическия фронт в САЩ офанзивата на Тръмп се оказа твърде мощна. Той завладя съзнанието на обикновените републиканци, които вече не могат да се хранят сприказки от ерата на Буш за борба за демокрация. Тоест да си нормален, а не отблъснат днес републиканец, значи да си против войната. Колосална промяна в цялата идеологическа основа, която партийният елит все още не може да проумее. Е, толкова по-зле за нея.

Промяната на настроението вече се преобразува в гласове в Конгреса. През юли вече 70 републиканци в Камарата на представителите призоваха за пълното изключване на Киев от американския апарат за финансово изкуствено дишане. Колкото по-популярен е Тръмп, колкото по-близо са първичните избори, толкова повече такива конгресмени могат да станат

И тогава — като във виц. Напразно Байдън ще поиска да изпрати любимия си пациент (тоест киевския режим) в реанимация. Републиканците неумолимо ще търкалят носилката право в моргата.

 

 

Валентин Богданов,RT

 

A.Z

 

Станете почитател на Класа