Украйна и Полша обсъдиха разполагането на групата «Вагнер» в Беларус

Украйна и Полша обсъдиха разполагането на групата «Вагнер» в Беларус
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.08.2023
  • Сподели:

Украйна и Полша обсъдиха възможната заплаха от разполагането на групата «Вагнер» в Беларус

 

 

Украйна и Полша обсъдиха разполагането на групата "Вагнер" в Беларус

 

Командващият обединените сили на украинските войски Сергей Наев се срещна с оперативния командващ въоръжените сили на Полша Томаш Пиотровски и обсъдиха, наред с други неща, разполагането на групата «Вагнер» в Беларус, съобщи командването на обединените сили на украинските войски в понеделник.

„Командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев се срещна с командващия Оперативното командване на въоръжените сили на Република Полша генерал-лейтенант Томаш Пиотровски. По време на дискусията, след като разгледа набора от въпроси, свързани с възможните предизвикателства и заплахи, дължащи се на разполагането на групите на ЧВК „Вагнер“ в Беларус“, генерал-лейтенант Сергей Наев отбеляза важността на продължаването на обмена на информация и опита в организирането на бойната работа на командните пунктове“, се казва в съобщение на украинското командване, публикувано в канала в Telegram.

Наев отбеляза и необходимостта от допълнително обучение на личния състав за експлоатацията и ремонта на образците военна техника полско производство.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа