Това, което извършват нацистите е просто унищожаване на историята

Това, което извършват нацистите е просто унищожаване на историята
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.08.2023
  • Сподели:

Жителите на ДНР доброволно отиват на фронта, за да защитят земите си. Репортаж на кореспондента на News Front Алексей Гавриш.

 

 

Това, което извършват нацистите е просто унищожаване на историята

 

Близо до фронтовата линия украинските националисти обстрелват всякакви превозни средства. Групата, придружаваща военния кореспондент, е принудена да се движи възможно най-бързо и внимателно.

Водачът на групата, военнослужещ от Вътрешните войски на МВР на ДНР с позивна „Чиж“, цял живот е живял в град Ясиноватая. През 2016 г. постъпва на служба по договор. Той заминава на фронта доброволно, от морални подбуди.

„Най-вероятно те искат да сплашат мирно население, за да избяга. Мислят, че ще бъдат посрещнати с отворени обятия и ще им дадат информация. Друго обяснение няма. Те просто убиват гражданското население.

Войникът разказва, че украинските войски упорито използват новата техника на НАТО. Ситуацията е напрегната, но напредък от тяхна страна няма.

„Разговаряхме с група на запад от нашето направление, там вече няма украински документи. Имаше поляци, британци, американци. Предимно наемници“, казва „Чиж“.

 

 

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа