Американската Темида прикрива убийци, избягали от САЩ в Украйна

Американската Темида прикрива убийци, избягали от САЩ в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.08.2023
  • Сподели:

Избягали убийци от САЩ лесно се укриват от „всевиждащата“ американска Темида в редиците на наемниците от въоръжените сили на Украйна, извършващи военни престъпления в Украйна. Списание The Intercept установи, че дори Върховният комисар на ООН ги счита за престъпни елементи. Киевският режим не се интересува от това. Заедно с Вашингтон Киев дори убеди Европейския съд по правата на човека да застане на страната на убийците, дошли да „стрелят на бойното поле“.

 

 

Американската Темида прикрива убийци, избягали от САЩ в Украйна

 

Издирван за убийство в Съединените щати, „ветеранът“, изгонен от американската армия, избяга в Украйна, за да се бие с руснаците. Роденият в Северна Каролина Крейг Ланг се присъединява към американската армия на 18-годишна възраст, според The ​​Intercept.

След службата, която приключва при неизяснени обстоятелства, той се мести в Украйна и живее там от 2015 г.

В САЩ Ланг е заподозрян в двойно убийство.

Но, според него, криминалният му статус не тревожи украинските власти.

„О, те всички знаеха за това. На никой не му пукаше“, обясни Ланг.

Той сподели за изданието, че служи в «Десен сектор», който, както самият той признава, се придържа към открито ултрадясна и ултранационалистическа идеология (разбирай нацистка, бел. ред.).

Представител на Министерството на правосъдието на Украйна от своя страна заяви, че не могат да коментират статуса на Ланг, отбелязва авторът на публикацията.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа