Тръмп заяви за прокси война на САЩ срещу Русия

Тръмп заяви за прокси война на САЩ срещу Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.08.2023
  • Сподели:

Тръмп заяви, че твърденията за връзките му с Москва са довели САЩ до прокси война с Русия

 

 

Тръмп заяви за прокси война на САЩ срещу Русия

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че „масовата истерия“, причинена от изфабрикуваните твърдения срещу него за предполагаеми връзки с Русия по време на предизборната кампания през 2016 г., е довела САЩ до „прокси война“ с Русия, която в крайна сметка може да завърши с Трета световна война.

През май специалният прокурор Джон Дърам публикува доклад, според който нито правоохранителните органи на САЩ, нито разузнавателната общност разполагат с реални доказателства за предполагаемия таен сговор на Тръмп с Русия на изборите през 2016 г.

Авторът на доклада заключи, че ФБР не разполага с информация, че някой близък до Тръмп когато и да е било е бил в контакт с руските разузнавателни служби и следователно ФБР не е трябвало да започва пълно разследване на връзките между кампанията на Тръмп и Русия.

«Настоящите жертви (на тази измама — бел. ред.) са американците. Разрушенията, които тази измама причини на Америка, не могат да се изчислят. То подкопа нашата демокрация, застраши сигурността ни, застраши свободата ни», написа Тръмп в колонката си за Newsweek.

Според Тръмп „в критичен момент, когато трябваше да намалим напрежението с Русия, измамата предизвика масова истерия, която помогна Русия да влезе право в ръцете на Китай“.

«Вместо да подобрим отношенията си с Русия, за чието създаване работих, сега сме въвлечени в прокси война с Русия, подхранвана отчасти от продължаващите фантазии за глупостите около Рашагейт.

Украйна е напълно опустошена. Безброй хора са убити. И ние може да сложим край на третата световна война“, каза бившият президент.

По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки публикувания доклад за липсата на доказателства за връзката на Тръмп с Русия на изборите през 2016 г., заяви, че Съединените щати не за първи път в своите разследвания са стигали до извода за ненамеса от страна на Русия, това потвърждава абсурдността на обвиненията срещу РФ, които прозвучаха на различни нива на управление.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа