Клещеевка край Артьомовск е под контрола на ВС на Русия

Клещеевка край Артьомовск е под контрола на ВС на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.08.2023
  • Share:

Населеното място Клещеевка в предградията на Артьомовск по последни данни е под контрола на руските въоръжени сили, това заяви в ефира на «Соловьев Live» Денис Пушилин, изпълняващ длъжността ръководител на ДНР.

 

 

Клещеевка край Артьомовск е под контрола на ВС на Русия

 

«Клещеевка, според последната информация, е под наш контрол», каза Пушилин.

По-рано съобщихме:  Голям брой оръжие на НАТО в ръцете на ВС на РФ

Марочко: Руските въоръжени сили вече притежават голям брой оръжия на НАТО, настъпвайки в ЛНР

В Купянско и Краснолиманско направление военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация при настъплението си откриха голямо количество натовски въоръжения и боеприпаси, те се изучават внимателно, съобщи подполковникът от ЛНР в оставка Андрей Марочко пред РИА Новости.

В понеделник, 31 юли, Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че руските военнослужещи от групировката «Запад» са продължили настъплението си в Купянско направление в района на село Куземовка и са заели по-изгодни позиции, противниковата атаката е отблъсната, нанесено е поражение над личния състав и техника на противника.

По-рано РИА Новости съобщи, че военнослужещите от 20-а армия на Западен военен окръг са пленили шведска бойна машина на пехотата CV-90 по време на боевете в Краснолиманско направление.

„В хода на освобождаването на територията на ЛНР на позициите на украинските бойци бяха открити голям брой оръжия и боеприпаси за въоръжение на НАТО. Всичко, което нашите военнослужещи получават като трофеи, внимателно се проверява, изучава, документира и изпраща в складове, където по-нататъшната му съдба се определя с решение на комисията по оръжия и военна техника“, каза Марочко, позовавайки се на свои източници.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа