Москва не вижда "промяна на времето" в отношението на САЩ и Обединеното кралство към Русия

Москва не вижда "промяна на времето" в отношението на САЩ и Обединеното кралство към Русия
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    02.08.2023
  • Сподели:

Кремъл не вижда признаци за подобряване на отношението на Вашингтон и Лондон към Москва, каза пред медиите говорителят на руския президент Дмитрий Песков.
Говорителят на Кремъл беше попитан „Дали изявлението на американския режисьор Оливър Стоун, че западните медии изкривяват образа на руския държавен глава Владимир Путин, може да означава промяна към по-добро в отношението на Вашингтон и Лондон към Русия?".
"Не. Това е само вашето впечатление. Времето не се променя. Оливър Стоун не е обвинявал никого. Той изложи своята гледна точка. Той винаги е свободен в изразяването на своята гледна точка - винаги е бил и си остава такъв. Стоун познава Путин доста добре, тъй като е имал възможността да прекара много часове с него, докато работи върху известния документален филм". подчерта Песков.
"Стоун каза, че от негова гледна точка всичко, което прави Путин и всичко, което прави нашата страна, се отразява абсолютно некоректно. Стоун последователно защитава своята гледна точка и не се колебае да говори за това. Това обаче не означава промяна на времето", повтори говорителят на Кремъл.
По-рано по време на епизод на подкаста Stay Free с британския актьор и обществен активист Ръсел Бранд, Стоун каза „Путин не е чудовището, което е представяно от американската пропагандна машина".
Стоун подчерта, че докато е снимал интервю с руския лидер, той му е задавал директни и честни въпроси, без да усеща никаква войнственост. Режисьорът отбеляза, че по време на разговора Путин не спирал да нарича САЩ свои „американски партньори".
Оливър Стоун е филмов режисьор, сценарист и продуцент, спечелил три Оскара, една награда БАФТА и пет Златни глобуса. През септември 2016 г. той завърши документален филм за руския президент, озаглавен „Интервютата с Путин", базиран на повече от дузина интервюта с руския държавен глава в продължение на две години. Премиерата на документалния филм в Русия и по света се състоя на 12 юни 2017 г.

Станете почитател на Класа