Премахнаха гигантскиs светещ знак „X“ на офиса на Twitter в Сан Франциско

Премахнаха гигантскиs светещ знак „X“ на офиса на Twitter в Сан Франциско
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    02.08.2023
  • Сподели:

Няма го. Гигантски, светещ X вече не маркира небостъргача в Сан Франциско, където е централата на компанията X на Илон Мъск, известна преди като Twitter.
Градският строителен отдел регистрира 24 жалби след уикенда на големия X, който в петък беше издигнат на покрива на централата на компанията в центъра на Сан Франциско, на Market Street, за огорчение на съседите, които се оплакаха от натрапчиви светлини.
Този ход последва публикация от Мъск, който придоби компанията през октомври 2022 г. за 44 милиарда долара, обявявайки, че новопреименуваната фирма ще остане в Сан Франциско въпреки това, което той нарече неотдавнашната „спирала на гибелта в града, където една след друга компании напускат".
Но големият X не остана дълго.
„Тази сутрин строителни инспектори наблюдаваха демонтирането на конструкцията. На собственика на имота ще бъдат начислени такси за неразрешено монтиране на осветената конструкция." каза говорител от градския отдел за строителна инспекция.
X каза, че премахването е доброволно.
През уикенда местните жители записаха видео на гигантския X, който пулсира и свети, като някои критикуваха натрапчивите му светлини.
Адвокатът Джордж Улф каза на новинарското издание „Жителите имат право на шанс да одобрят или отхвърлят подобно развитие. Много, много безразсъдно за Мъск е да прави нещата по този начин. Просто звучи така, сякаш това е неговият нормален начин за правене на бизнес . Счупете нещата и се опитайте да ги поправите по-късно".
През уикенда служител на отдела за строителна инспекция написа в доклад, че представители на компанията са отказали достъп до покрива два пъти на градските власти, които искат да инспектират логото, а един представител казал, че знакът е временен.
Компанията и нейният собственик се превърнаха в нарастващо главоболие за градските власти, съобщи Washington Post миналата седмица. Градските власти започнаха разследване на X миналата година след жалба, че се твърди, че е превърнал стаите в централата си в спални. Окръжният прокурор на Сан Франциско обвини Мъск в разпространение на дезинформация.
„Има бизнес лидери в града, които се ангажират с решения и кметът иска да работи с тях. Но има един човек, който има мегафон, който създава цялата тази суматоха, това създава това усещане за хаос", каза пред Post Джеф Критан, говорител на кмета Лондон Брийд.

Станете почитател на Класа