Путин намекна за разделяне на Украйна и изпрати преговорната топка към Запада

Путин намекна за разделяне на Украйна и изпрати преговорната топка към Запада
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.08.2023
  • Сподели:

Новини от седмицата за неразбиращите

 

 

Преди около седем години Кадиров публикува снимка на бившия руски премиер Михаил Касянов в прицела на снайперска пушка и написа „Тези, които не разбират, ще разберат“. Сега Касянов живее в чужбина, разпространява "антивоенни" интервюта и мечтае, че Русия ще рухне под натиска на въоръжените сили на Украйна.

Какво неразбираемо има тук? Но през изминалата седмица, по време на ударите с дроновете по Москва, посещението на Шойгу в КНДР, африканската среща на върха, се видя, че все още има достатъчно хора, които не разбират.

В неделя вечерта се проведе вече четвъртото нападение на украински дронове над Москва от началото на май. Според руското министерство на отбраната противовъздушната отбрана е отработила и един БПЛА е бил ликвидиран в района на Одинцово, друг в района на Красногорск, още два дрона са били избити от курса им от системите за радиоелектронна борба в столицата. Следователно е невъзможно да се разбере каква е била тяхната цел.

Но те отлетяха към кулите на Москва Сити. Философът Дугин пише: „Колоритно напомняне за руската буржоазия, че нацистите смятат дори тях – този космополитен офис планктон – за свой враг. От жителите на Москва вече можете да съставите нова бригада щурмовици. И скъпите дами могат да отидат на фронта като медицински сестри. Експлозиите в един от най-буржоазните региони са много по-разбираеми от увещанията, че СВO е обща кауза.

Че да стоиш отстрани няма да стане, а да си против е на косъм от предателство на народа. Каква военна операция тя е не само някъде там, отвъд Московския околовръстен път, тя е тук. Просто там удрят по-силно. Както в Таганрог, където 22 души пострадаха от ракетна атака (цяло чудо е, че нямаше загинали). Както бият в Самара, където диверсант взриви цех на петролна рафинерия.

И когато на пресконференция след срещата на върха Русия-Африка буржоазните медии питат Путин „да не сме в 37-ма година?“. - все пак е от недоразбиране. А Путин търпеливо обяснява: „Имаме 2023 г. А Руската федерация е в състояние на въоръжен конфликт със своя съсед. И смятам, че трябва да има определено отношение към тези хора, които ни вредят вътре в държавата... трябва да има.

Путин отново търпеливо повтори много неща. И за това, че „Киев придоби своята самостоятелност и независимост по време на разпадането на Съветския съюз на базата на Декларацията за независимост и в тази декларация черно на бяло беше написано, че Украйна е неутрална държава, а за нас това е от основно значение."

И за това, че „тук няма нарушения на Устава на ООН (в действията на Русия - Авт.)“, докато на Запад си спомнят международното право „само когато вярват, че тези инструменти могат да бъдат използвани срещу някого. В случая срещу Русия“ иче „ако наистина искат някой да спазва Устава на ООН и други норми на международното право, нека си направи труда да спазва същите тези норми на закона“.

И относно факта, че проектодоговорът с Украйна всъщност беше съгласуван, „но след изтеглянето на нашите войски от Киев – а ние бяхме помолени да направим това, за да създадем условия за сключване на окончателно споразумение – властите в Киев се отказаха от всички предишни споразумения", сега да преговарят не искат, което означава, че "топката е изцяло на тяхна страна".

А също и за намаляващия украински мобилизационен ресурс, за провала на украинското контранастъпление на настоящия етап, за териториалните претенции на Полша към западните райони на Украйна...

Дори всичко изглеждаше странно - такива въпроси. Срещата на върха беше с Африка. Ако пренебрегнем конкретните споразумения и други политически нюанси, това може да се опише с една дума – равенство. Именно този подход - равни права за всички страни, независимо от размера, нивото на индустриално развитие или някои други фактори - привлече Африка. Между другото, не е нов подход. Още съветски, но възраждащ се. „Колко предприятия, електроцентрали, стоманодобивни заводи Съветският съюз построи в Африка. Трябва да се върнем към тази практика“, каза руският президент Путин.

А президентът на Буркина Фасо Ибрахим Траоре изненадващо точно очерта съвпадението – руснаците и африканците са „забравени народи“. И тези, и другите Западът колонизира или се опита да колонизира. Африка се бори и се бори с това. Русия започна борбата си срещу западната колонизация на 24 февруари 2022 г., водейки кампанията.

Траоре беше ярък: „Трябва да отдадем почит на нашите народи, които се борят, борят се. Слава на нашите народи, победа на нашите народи! Благодаря, другари! Родина или смърт!". Изобщо не е изненадващо, но руските либерали, които проклинат имперските нрави на Русия, смятайки руснаците за фашисти, се закикотиха глупаво - намериха, казват, изостанали съюзници, вижте тези смешни африканци в тениска с портрет на Путин и цветни "чаршафи", пак руснаците ще ги хранят безплатно, без да мислят за своята риза. Кой е расистът тук?

Сергей Шойгу отиде в Северна Корея миналата седмица. Леко разруших наложената от информационния мейнстрийм митология за изостаналостта на КНДР. Ние, по отношение на оръжията, включително високотехнологични, има какво да вземем от корейците.

Да не говорим, че едновременното присъствие в КНДР (която е санкционирана „до дупка“ и няма от какво да се страхува) на китайската делегация е чиста случайност, както се досещате. И това, ако някой не е разбрал, също е доказателство за неизбежността на отвръщането на Русия от Запада, преустройството на глобалните отношения, изграждането на нов световен ред.

А миналата седмица в мрежата се появи епично видео. Наш танк сам се втурва, вдигайки вятъра, покрай горския пояс, към настъпващия враг и разпръсква колона от бронирани машини на въоръжените сили на Украйна - два вражески танка и пет бронирани машини. Това е подвиг. Екипажът се вписа в историята за няколко минути, момчетата трябва да получат „Герой на Русия“.

Това, което се случва в ефира в този момент, не може да бъде предадено в печата. Но само преговори с командира на танка не се чуват. Нещо с връзка? А има и такива, които знаят какво точно. От тези, които знаят, някои разбират какво трябва да се направи, а други не.

Както показва практиката, тези, които не разбират, ще трябва да разберат.

 

 

 

Дмитрий Попов, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа