Tagesspiegel: Германия не възнамерява да доставя крилати ракети на Киев

Tagesspiegel: Германия не възнамерява да доставя крилати ракети на Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.08.2023
  • Share:

Политиците от ХДС и СвДП призовават германското правителство незабавно да достави на Киев крилати ракети Taurus, пише германският вестник Der Tagesspiegel. Според тях Бундесверът разполага с 600 такива системи, 450 от които не работят, но могат да бъдат модернизирани за изпращане в Киев. Министърът на отбраната Борис Писториус обаче даде да се разбере, че подобни доставки от Германия не се планират.

 

 

Tagesspiegel: Германия не възнамерява да доставя крилати ракети на Киев

 

 

От редиците на опозицията и правителственото мнозинство има искания за доставка на Украйна на германски крилати ракети, пише вестник Der Tagesspiegel.

Правителството на Германия трябва «незабавно» да достави крилати ракети Taurus на Киев, каза външнополитическият експерт на ХДС Родерих Кизеветер. Експертът по отбраната от Свободната демократчна партия Маркус Фабер също се изказа в подкрепа на подобен ход.

Според изданието посланикът на Украйна в Германия Алексей Макеев също е призовал за доставка на крилати ракети Taurus на Киев.

„Ние разчитаме на германските ракети Taurus“, каза украинският посланик в интервю за германски медии.

Позовавайки се на предишни дискусии в Германия за доставка на други видове оръжия, като бойни танкове, Макеев изрази надежда, че „този път ще намалим дискусионната част и по този начин ще спасим повече животи“.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа