Защо САЩ доставят на Киев танкове M1 Abrams без уранова броня

Защо САЩ доставят на Киев танкове M1 Abrams без уранова броня
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    31.07.2023
  • Сподели:

Съединените щати възнамеряват да лишат партида танкове за Украйна от уранова броня и редица други чувствителни технологии, които представляват военно-промишлената тайна на американския военно-промишлен комплекс. 

 

 

Politico, позовавайки се на свои източници, съобщи, че доставката на американските танкове Abrams M1A1 в Киев се очаква през септември. Общо ще има 31 танка, като в първата партида ще пристигнат не повече от осем единици, пишат чужди агенции.

 

Защо САЩ доставят на Киев танкове M1 Abrams без уранова броня

 

Първо танковете ще бъдат изпратени в Германия, където ще бъдат ремонтирани. И тогава ще премахнат „най-чувствителните технологии, включително секретна броня от обеднен уран“. 

Заслужава да се отбележи, че по-рано същата медия писа, че Пентагонът ще изпрати на Киев по-модерен модел Abrams - M1A2.

Обучението на танкови екипажи от въоръжените сили на Украйна и специалисти по поддръжка и ремонт на учебни танкове Abrams продължава от средата на май на полигона Графенвур в Германия. 200 обучени специалисти ще поемат ремонтираните автомобили. Това беше обсъдено по CBS в началото на лятото. 

Общо Пентагонът ще обучи около 1,7 хиляди украински войници.

 

Станете почитател на Класа