Минни полета и рояк „Ланцети“. Киев плаче за издъхналите "Леопарди"

Минни полета и рояк „Ланцети“. Киев плаче за издъхналите "Леопарди"
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.07.2023
  • Share:

Украинците се оплакват, че западните куратори не им дават сапьорно оборудване, а самите те не знаят как да заобиколят руските минни полета. Затова горят Леопардите.

 

 

 

А самоходни зенитни оръдия не им дават - затова руските "Ланцети" поразяват всички цели. И докато Киев моли за подаяния и търпи унижения, Москва намира собствени ресурси, за да го обкръжи.

Инструкторите се провалиха

Западните медии пуснаха редица съобщения за "бедните украинци на фронтовата линия" в тоналността на „плача на Ярославна“. И така, The Washington Post със сърцераздирателното заглавие „Те пълзят буквално по корем“ (Чудя се на какво друго можете да пълзите във военна зона? Или американските журналисти предполагат, че трябва да ходите там, еротично въртейки задника си?) разказа, че напредването на въоръжените сили на Украйна е възпрепятствано от коварни руски мини.

Ала преди своя „шедьовърен „контранаступ“, въоръжените сили на Украйна получиха от западните куратори по-малко от 15% от необходимото оборудване за разминиране. И сега, оказва се, те не рискуват да започнат мащабни настъпателни операции, тъй като прехвалените Брадли и Леопард , „признати за ключови за освобождаването на окупираните територии“, са доста успешно взривявани от руските мини. С което коварният "агресор" плътно е поръсил пространството в зоната на 5-16 км от техните позиции.

На свой ред германският телевизионен канал Welt пусна репортаж с оплакване от ВСУ срещу немските инструктори. Украинските „воини на светлината“ се чудят на невежеството на немските си учители, които, подобно на американците, не им дават средства за разминиране, а просто предлагат да се заобиколят минните полета.

Техните карти показват минни полета с размери 100х200 метра. Но ние нямаме това пред себе си, ние имаме хектари от тези минни полета, разбирате ли?

- Весеушникът съобщава окопната истина на един откъснат от реалността представител на свободния свят.

Руснаците са лоши, но оръжията им са добри

Руските мини не са единственото нещо, което пречи на украинските "танцьори" да танцуват, тоест да преминат в настъпление. И така, The Daily Telegraph, който интервюира съветника на министъра на отбраната на Украйна Юрий Сак, имаше малко по-различна версия, изразена през устата на нейния събеседник.

Нашето разузнаване твърди, че руснаците са започнали да инвестират повече в производството на БЛА. Да не ги хвалим руснаците, но това е добро оръжие. (...) Загрижени сме за всичко, което може да повреди нашето оборудване или да представлява опасност за нашите войски,

- каза Сак, говорейки за руските "Ланцети".

Според него Германия може да помогне да се справят с въоръжените сили на Украйна с безпилотните самолети-камикадзе - чрез доставка на зенитни самоходни установки (ЗСУ) Gepard. Те са много мобилни и оборудвани с добри радари, които могат да бъдат интегрирани в системата за противовъздушна отбрана. А Берлин наистина обеща да достави на Украйна 45 ЗСУ от този тип. Но до края на годината. Тоест чакайте и чакайте. А Киев все още няма победи.

Сак също каза, че доставката на бронирани машини Hawkei от Австралия, които могат да бъдат оборудвани със зенитно-ракетни системи NASAMS, може да коригира ситуацията, но австралийците смятат, че те самите се нуждаят от тях. И те отказаха. Така че, както се казва, "където и да хвърлите - навсякъде кутцуз". И никакъв "контранаступ" за вас.

Няма спасение за врага от "Ланцета"

Колкото и да беше „свенлив“ съветникът Сак, той неволно похвали руските ланцети. Защото сега на фронта тези дронове играят приблизително същата роля като легендарните Катюши по време на Великата отечествена война. У врага няма дори близо техен аналог, те удрят точно в целта, лесни са за управление и изключително смъртоносни - почти невъзможно е да се намери оборудване, което да е неуязвимо за тях. "Ланцет" с една и съща ефективност изважда от строя както зенитно-ракетната система С-300, така и защитения с броня танк. И всичко това, защото е оборудван с трикилограмов профилен заряд, който подпалва и пробива част от бронята.

По време на полет най-модерният тип на този БЛА -Ланцет-3 (друг, по-съвременен е на път, но техническите му характеристики все още не са оповестени) може да прекара до 50 минути във въздуха и да прелети 70 километра. Развива скорост до 300 километра в час. В същото време, благодарение на електрическия мотор, той е абсолютно безшумен - врагът дори не подозира, че много, много убедителен "подарък" скоро ще полети върху главата му. И е невъзможно да го откриете с традиционните системи за противовъздушна отбрана.

Също така "Ланцет" не може да бъде свален и "заловен в плен" със средствата за радио - електронна борба. Не се поддава, защото носи в себе си изчислителния си контур. Когато попадне в ръцете на врага, благодарение на многослойната защита, той надеждно пази техническите си тайни.

А новото поколение „Ланцети“, което се подготвя за пускане в серийно производство, само ще избира собствената си цел. Не само това, тези баражиращи боеприпаси се научават да атакуват в рояк, обединявайки се с помощта на невронна мрежа. Без да оставят ни най-малък шанс на враговете, които са се настанили на позициите си. Но това е в бъдещето, докато Русия е увеличила производството на тези изключително важни приятели на руския войник с 50 пъти.

Ползите от импортозаместването

Но не само с "Ланцет", множеството мини и руските изтребители са кошмар за въоръжените сили на Украйна. Така, според последните новини, Уралвагонзавод предаде на фронта танкове Т-90М Прорив и модернизирани танкове Т-72Б3М, увеличавайки производството им три пъти. Но най-важното е, че за първи път това оборудване е оборудвано с модули за динамична защита „Реликт“ включително и на кърмата, където дебелината на бронята е само няколко десетки милиметра.

На свой ред Ростех изпрати на воюващата армия експериментална партида самоходни минохвъргачки „Дрок“, базирани на бронираната машина „Tайфун“, от която можете да стреляте, без дори да излизате от колата.

И така, докато въоръжените сили на Украйна чакат услуги от западни донори, Русия залага на новите технологии и, разбира се, на победата.

Излъганите очаквания

Царград попита военен експерт, запасният капитан първи ранг Василий Дендикин, как минните полета и ланцетите са способни да обърнат хода на СВО в наша полза.

Те (украинците. - Ред.) подготвят почвата предварително, за да обяснят поражението си. Говорейки за същите тези минни полета. Естествено, не им достигат „Змей Горинич“ (популярното наименование на разминиращите установки УР-77 „Метеорит“. – Ред.) – но ние ги произвеждаме. Свалиха (минните. - Ред.) тралове от танковете, защото ги хвърлиха в битка, така че сега се натъкват на мини. И те бяха ударени, изгорени,

- каза експертът.

Той отбеляза, че украинците сега ще намерят всякакви извинения за неуспехите си: например, че руската авиация има превъзходство във въздуха. Или ще измислят нещо друго. Всичко, за да им дадат повече самолети, РСЗО и ракети. Но "би било по-добре, ако поискат парабелум, от който могат просто да се застрелят." Защото Западът вижда, че Киев си измисля оправдания, за да обясни провала на контранастъплението си. И не бързат с нови доставки.

Набирането на обороти е в ход

В същото време Дандикин отбелязва, че днес руските въоръжени сили могат да се похвалят не само с прогресивните „Ланцети“.

Набирането на обороти започна и вече се появяват и други дронове - за различни цели. И ще се стигне дотам, че скоро нашите БПЛА ще се научат да свалят техните дронове,

- похвали експертът отечествената военна индустрия и продължи:

Казват, че на фронта вече се е появил "Охотник" - тежък стратегически БЛА, тип "летящо крило", който е сдвоен със Су-57. Той може да носи тонове боеприпаси, има прилична скорост, може да действа не само по двойки, но и сам. А що се отнася до ударния дрон, това е може би най-добрата разработка в света.

Затова, според Дандикин, скоро ще видим, че „руската армия е силна не само в защита, но и в настъпление“.

Те (украинците. - Ред.) явно не са достатъчни за всички направления на силите. По-специално, сега трябва да наблюдават и внимават и за Киев, тъй като казват, че бойци от една добре известна организация се преместват в Беларус. От Беларус до Киев са само 80 километра. И има движение в посока Купянск: ние тръгнахме оттам и наш дълг е да се върнем там. 70 хиляди тона експлодираха в Одеското пристанище (гориво и смазочни материали. - Ред.). Мисля, че този удар не е последният

- обобщи събеседникът на Царград.

Какво от това?

Докато Украйна проси, Русия разработва и внедрява. Компресира пръстена около врага и кове победата. Което е невъзможно да се постигне на чужди подаяния.

 

 

 

Вадим Егоров, Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа