Путин заплаши с огледален отговор за американските престъпления в Украйна

Путин заплаши с огледален отговор за американските престъпления в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.07.2023
  • Сподели:

Миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън отново се обърка. Но този път е много удачно: „Русия трябва да спре атаките срещу Русия“.

 

 

 

В крайна сметка той е прав - през 90-те години страната беше толкова "минирана", че без победа на вътрешния фронт би било много трудно да се постигне нещо значимо, жизненоважно.

Има едно голямо противоречие в нашето устройство, което обяснява много. Политиката винаги се определя от икономически господстващата класа. Но ние не го правим.

Имаме висше, а именно най-високо политическо ръководство, което се опитва да определи пътя на развитие и начина на живот на страната, гледа вътре в Русия, а икономически господстващата класа гледа навън, на Запад.

Ако, като гледате какво става, как се изпълняват "решенията на партията и правителството", и имате предвид това противоречие, тогава няма защо да се чудите.

Но изненадващо изглежда, че Путин се отвори и разказа миналата седмица как се е срещнал в Кремъл с Пригожин и три дузини командири на ЧВК Вагнер. Които, изглежда, са бунтовници, и които, пак според Путин, представляват несъществуваща структура, класическите „ихтамнетци“ (т.е. "такива, които ги няма там").

Вече има голямо поле за размисъл, но основната фраза, която беше казана на тази среща от президента, е: „Е, вие сте в Кремъл“.

В смисъл – искахте да говорите, ето ви. Тоест президентът беше готов да изслуша бойците и да реши проблемите, но по обичайния, конструктивен начин информацията не достигна до него по някаква мистериозна причина? Вижте параграфа по-горе за отговора.

Тази седмица отново възкръсна идеята на убития Борис Немцов „да прехвърли чиновници" "на Волга“. Сега тя се рекламира от председателя на Държавната дума Вячеслав Володин: „Имаме Москвич, имаме Лада".

Според него в сегашната ситуация „в никакъв случай не трябва да храним нашите врагове“, които ще могат да използват тези пари за подкрепа на Украйна. Те също започнаха да забраняват на длъжностни лица да използват iPhone в Министерството на промишлеността и търговията, Ростех и Министерството на цифровото развитие.

Министерството на промишлеността и търговията отиде още по-далеч - забрани на служителите да използват таблети на всякакви операционни системи за работни цели, с изключение на домашната "Аврора", и покани производителите на смартфони и таблети да разработят график за въвеждане на "Аврора" ОС на своите устройства и да започнат да ги продават в потребителския сегмент.

Факт е, че мината, поставена през 90-те години, „защо трябва да произвеждаме сами, ще купуваме всичко на Запад“ - все още тиктака.

Миналата седмица Путин призна това: „Някои страни по всякакъв начин се опитаха буквално да закачат страната ни за чужди технологични платформи и стандарти. И трябва да призная, не без успех".

"Това беше ясно и преди, затова започнаха разговори за заместване на вноса. В какво всъщност се превърнаха те? Подмениха ли много внос, а? Чудесно? Не. А вие знаете защо".

Сега е избран пътят на принудата. Ако служител или депутат пътува с грант, използва домашен смартфон - виждате, и производството на висококачествени, технологично сложни руски неща ще расте.

„Идеята може да бъде разширена - прикрепете служители и депутати към областните клиники, задължете ги да живеят в къщи масово строителство, принудете ги да изпращат децата си в обикновени училища и детски градини и така нататък ... Ще започне интересен живот".

Освен това през седмицата беше извършено убийството на бившия капитан на подводницата "Краснодар" Станислав Ржицки. Каратистът Сергей Денисенко е задържан и е признал за убийството по указание на украинските специални служби.

Доста добре известна украинска фигура, която живее тихо в Русия. Това обаче е класика от работата на спецслужбите. Но от опита за убийство на Маргарита Симонян и Ксения Собчак, предотвратен от ФСБ, украинците веднага започнаха да се отричат.

Защо стана така? А всичко е много просто. За разлика от Дугина, Прилепин, Татарски, Симонян и Собчак са включени, макар и от различни страни, в Системата. А Системата не прощава покушения върху себе си и върху значими за нея неща като Кримския мост.

Украинските специални служби не са глупаци. Те знаят какво може да бъде унищожено относително безопасно за тях самите, така че руският народ да бъде наранен и какво не може да се направи под страх от предстоящ руски ответен удар. Буданов, "прекалил" с терористичната атака на моста, няма да ви остави да излъжете.

Основното световно събитие на седмицата беше срещата на върха на НАТО. Най-хубавото е, че резултатът от нея беше илюстриран от снимка, обиколила всички медии - смееща се и прегръщаща се тълпа от западни лидери в хубави и скъпи костюми и Зеленски, сам, забравен от веселите хора, в парцаливи зелени дрехи, стоящ малко по-далеч.

Тази снимка с тъжното лице на президента на Украйна стана повод за сарказъм и множество коментари. Най-точно и философско за моя вкус се оказа следното: „Той просто чу гласовете на Хюсеин, Бин Ладен и Кадафи, които и американците в началото подкрепяха“.

И доставките на западни касетъчни боеприпаси започнаха на фронта, тъй като Западът изчерпа конвенционалните снаряди, а новите все още не са се научили да произвеждат в необходимия мащаб.

Касетъчните боеприпаси са забранени в цял свят. Само САЩ, Украйна и Русия не се присъединиха към конвенцията за забрана.

Путин каза, че доставката на касетъчни боеприпаси от САЩ в Украйна трябва да се третира като престъпление, тъй като самите САЩ винаги са наричали така всеки случай на тяхното използване. И обеща огледален отговор, ако Украйна започне да ги използва:

„Искам да кажа, че Русия има достатъчно запаси от различни видове касетъчни боеприпаси, от различни видове“.

Ясно е, че без това няма да стане. Но това е тъжно - невзривените суббоеприпаси от патрони представляват опасност за дълго време. Земята ни отново ще бъде минирана.

 

 

 

Дмитрий Попов, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа