Bulgarian Military: Су-57 може да ударят в Западна Украйна до 12 седмици заради Rheinmetall

Bulgarian Military: Су-57 може да ударят в Западна Украйна до 12 седмици заради Rheinmetall
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.07.2023
  • Сподели:

Германската отбранителна компания Rheinmetall планира да открие производствени мощности в Украйна до края на годината. Съвместното предприятие ще бъде базирано в Западна Украйна и ще се специализира в производството и ремонта на бронетранспортьори Fuchs. 

 

 

Този проект ще бъде тест за украинския отбранителен сектор в областта на логистиката, производството, финансите и управлението.

Rheinmetall не само ще произвежда транспортьори Fuchs, но и ще обучава украинци в поддръжката на танкове и друга бронирана техника. 

В бъдеще производственото съоръжение може също да започне производство на по-модерни превозни средства, като основния боен танк KF51 Panther.

В същото време наблюдатели в западните медии съобщават, че новото предприятие ще стане мишена за удари на руски изтребители Су-57. 

В случай на използване на изтребител от пето поколение Су-57, който има модерна авионика и стелт технологии, е възможно да се използват ракети въздух-земя Х-59МК2. 

Тези ракети имат висока точност и голям обсег, способни са да поразяват цели с висока точност и могат успешно да противодействат на украинските системи за ПВО. 

Според експерти от изданието Bulgarian Military ударът по завода на Rheinmetall може да бъде нанесен в рамките на следващите 12 седмици.

Причината да се използват изтребителите пето поколение е, че производствените мощности на германския концерн ще са разположени много близо до границата на Украйна със страните-членки на НАТО Полша, Словакия и Унгария и Москва няма да иска да рискува с ракетен удар, който може да не се окаже достатъчно прецизен, и ракетите да навлязат на територията на страните-членки на Алианса.

Инцидентът би могъл, след това, да се тълкува като повод за задействане на член 5-и на НАТО.

 

 

 

Станете почитател на Класа