Украинските бежанци шокираха европейците с безумно решение

Украинските бежанци шокираха европейците с безумно решение
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.07.2023
  • Сподели:

Hlavné správy: Бежанците масово напускат Чехия и заминават за Украйна на почивка

 

 

В Европа са възмутени от решението на украинските бежанци да се приберат в страната си на почивка, се казва в статията Hlavné správy.

Авторът на материала твърди, че билетите от Чехия до Украйна са разпродадени до средата на август и много бежанци заминават за родната си страна само за почивка.

„Може би само мен ме изненадва, но никога през живота си не съм чувал някой да е отишъл да почива във военна зона“, заяви словашкият политик Марек Курта.

Той изрази съмнение, че украинците в Европа са бежанци.

„Как можете да наречете бежанци от войната онези хора, които ще „почиват“ в страната, от която са избягали? Още повече, че са получили ползите и помощи в приелите ги страни като бежанци?“, отбелязва с възмущение авторът Марек Курта.

Политикът е възмутен, че парите на европейците са раздадени на «чуждестранни търтеи».
В статията се пояснява, че понастоящем в Чехия има около 320 хиляди бежанци от Украйна.

По-рано съобщихме: Irish Mirror: Ирландците се разбунтуваха заради бежанците от Украйна

Irish Mirror: Стотици жители на Дъблин протестираха срещу настаняването на бежанци от Украйна

на

 

Irish Mirror: Ирландците се разбунтуваха заради бежанците от Украйна

 

Жителите на ирландския Дъблин излязоха на протест срещу настаняването на няколкостотин украински бежанци, съобщава Irish Mirror.

Протести се проведоха в централния район Ист-Уол, стотици хора се присъединиха към местните жители, изразявайки протеста си срещу действията на правителството.
Според публикацията се планира да бъдат настанени 380 човека в специално преустроена стара сграда, разположена в този район, но «местните жители не са доволни от концентрацията на такъв брой бежанци» на това място.

Според градския отдел за интеграция в момента в сградата живеят 100 украинци, всички са „самотни мъже“, предполага се, че останалите ще пристигнат със семействата си.

Ирландският министър на интеграцията Родерик О’Горман и градският служител Паскал Донохю се срещнаха с жителите на Ист-Уол, за да разрешат конфликта, заявявайки на протестиращите, че бежанското селище в техния район е «кризисна» реакция на «международната извънредна ситуация».

В момента повече от 62 000 украинци вече са пристигнали в Ирландия, според местните власти този брой може да достигне 72 000 до края на декември.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа