Британското разузнаване: Тотално объркване в Кремъл за съдбата на "Вагнер"

Британското разузнаване: Тотално объркване в Кремъл за съдбата на "Вагнер"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.07.2023
  • Сподели:

Руският апарат за сигурност все още е объркан след бунта на ЧВК "Вагнер" от 24 юни. Това констатира Министерството на отбраната на Великобритания в актуална разузнавателна информация за войната, подадена към неделя.

 

 

"През последните дни започна да се оформя временно споразумение за бъдещето на групата. На 12 юли руското министерство на отбраната съобщи, че "Вагнер" е предал 2000 единици военна техника, включително танкове. Към 15 юли малък контингент от бойци на "Вагнер" вече е в лагер в Беларус", каза британското министерство. В същото време някои социални медийни групи, свързани с групата, възобновиха дейността си с акцент върху подчертаването на дейностите в Африка. Въз основа на последните съобщения на руски официални лица, държавата вероятно е готова да приеме стремежите на "Вагнер" да запази широкото си присъствие на континента.

Припомня се, че съдбата на групата остава във въздуха, тъй като руският президент Владимир Путин предложи на онези, които са участвали в бунта избор - да се присъединят към армията, да се върнат у дома при семействата си, или да отидат в Беларус след своя шеф Евгений Пригожин, който е в изгнание.

Освен това руският външен министър Сергей Лавров каза, че страните в Африка, които са се занимавали с "Вагнер", не са били паникьосани след бунта, тъй като бунтът няма да промени отношенията на Русия с тях.

Той посочи, че няколкостотин руски военнослужещи, които са членове на Вагнер, работят в ЦАР като инструктори и каза: "Тази работа, разбира се, ще продължи".

 

Станете почитател на Класа