Samnytt: Властите в Швеция ще учат гражданите да заобичат НАТО

Samnytt: Властите в Швеция ще учат гражданите да заобичат НАТО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.07.2023
  • Сподели:

Шведските власти започват национална кампания, която има за цел да разсее скептицизма относно присъединяването на страната към НАТО, който все още присъства сред част от населението. Целта на инициативата на правителството е да накара всеки член на шведското гражданско общество да се почувства «лично отговорен» за това, че е «винтче в механизма на НАТО».

 

 

Samnytt: Властите в Швеция ще учат гражданите да заобичат НАТО

 

 

Шведите имат различие по въпроса колко добро или лошо е присъединяването на Швеция към НАТО. Въпреки факта, че делът на привържениците на присъединяването към военния блок се е увеличил, мнозина все още са критични или скептични и не са убедени, че членството в Северноатлантическия алианс ще укрепи националната сигурност на страната, а може би дори ще я отслаби.

Освен това шведите имат съмнения относно съвместното съществуване с Турция в Алианса, пише Samnytt.

Силно критикуваният Шведски съвет за управление на извънредни ситуации (MSB) понастоящем провежда масивна национална информационна кампания с правителството и военните, за да „научи“ шведския народ да „заобича“ могъщия военен блок, пише изданието.

Шведските власти искат да гарантират, че след дългоочакваното присъединяване на Швеция към НАТО, всички жители на Швеция ще са доволни от това решение.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа