В САЩ разкриха как Западът сериозно е навредил на Украйна

В САЩ разкриха как Западът сериозно е навредил на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.07.2023
  • Сподели:

Military Watch: Военна техника, доставена от Запада, води до смъртта на войници от украинските въоръжени сили

 

 

Военната техника, доставена от Франция, допълва списъка на некачествената западна техника, която доведе до смъртта на украински войници по време на настъплението на украинските въоръжени сили, съобщава американският порталMilitary Watch Magazine.

 

В САЩ разкриха как Западът сериозно е навредил на Украйна

 

 

«Украински високопоставени офицери се оплакват от ограничените възможности на доставената от Франция бронирана техника на бойното поле в конфликта срещу Русия. Бронята на колесния танк AMX-10RC се счита за недостатъчно ефективна за фронтови бойни операции и води до ненужна смърт на екипажите», се казва в материала.

Цитирайки войник от Въоръжените сили на Украйна, който се оплаква от френските военни бронирани машини, наблюдателите твърдят, че това не е първият подобен случай, тъй като някои видове оръжия, предоставени от страни като Германия и Италия, също биват квалифицирани от ВСУ като некачествени, дефектни и опасни.

„Качеството на оръжията, доставяни от много европейски държави на Въоръжените сили на Украйна, не е на ниво, има много, което да се желае», посочват авторите.

На 4 юни започна отдавна обещаваното от киевския режим контранастъпление в Южнодонецко, Запорожко и Артьомовско направления.

Украинското командване хвърли в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени със западна техника. Въпреки това те търпят тежки загуби, по време на т.нар. «контранастъпление» не са постигнали успех в нито една посока.

 

 

 

ПП

 

 

Станете почитател на Класа