Без обяваване на война: Разкрити са подробности за съгласувания от НАТО план за атака срещу Русия

Без обяваване на война: Разкрити са подробности за съгласувания от НАТО план за атака срещу Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.07.2023
  • Сподели:

Планът за атака срещу Русия, съгласуван от Северноатлантическия алианс за първи път след края на Студената война, съдържа 4,4 хиляди страници, пишат германски медии. И всичко това си е сериозна работа. А представлението с гаврата към Зеленски е в стил «много шум за нищо». Най-важното е скрито, но излиза на повърхността. За онези, чиито очи гледат и могат да видят. САЩ планират да нападнат Русия вероломно и без обявяване на война. Подло. А междувременно ни спретват информационни бомби и организират терористични атаки извършвани с ръцете на ВСУ.

 

 

Без обяваване на война: Разкрити са подробности за съгласувания от НАТО план за атака срещу Русия

 

Германското издание Bild публикува част от плана, който НАТО представя като «най-големия план за отбрана след Студената война».
По-специално НАТО предвижда разполагането на 300 000 войници във висока степен на готовност в случай на предполагаемо възможно нападение от страна на Русия.

В случай на заплаха главнокомандващият силите на НАТО в Европа ще има право да взема редица решения без допълнителни одобрения в алианса, съобщава РИА Новости. Тоест, той си дава зелена светлина, че може да нападне без да пита никого.

Германия играе важна роля в отбранителните планове. Те хитро и придвидливо използват думата «отбранителни планове. А всъщност си говорим за настъпателни.Според германското издание страната ще стане най-важният логистичен център за НАТО. Освен това алиансът обсъжда откриването на втори щаб за сухопътните сили на НАТО във Висбаден, Германия, в допълнение към вече съществуващия щаб в турския Измир.

Някои страни от алианса, според плана, ще поемат защитата на съюзниците от източния фланг. По-специално Германия ще трябва да защитава Литва, Великобритания — Естония, а Канада — Латвия.

Планът също така предвижда защита на тръбопроводи и друга критична инфраструктура в случай на саботаж.

Страните от НАТО възнамеряват да укрепят подразделенията, оборудвани с тежко въоръжение, да разработят системи за противовъздушна отбрана, да натрупат запаси от ракети с голям обсег и артилерийски системи.

И накрая, страните-членки на НАТО потвърдиха ангажимента си да увеличат разходите за отбрана до поне 2% от своя БВП. Тпест, казано им е: всички пари в НАТО.

По-рано Ройтерс съобщи, че за първи път от края на Студената война НАТО се споразумя за планове за отговор на предполагаема руска атака. Тоест, те измислят някаква заплаха от Русия, готвят се за въображаема отбрана, а всъщност планират нападение

Москва подчерта, че резултатите от срещата на върха на НАТО във Вилнюс свидетелстват за връщането на алианса към схемите от Студената война, това се дължи на конфронтацията между „един милиард“ и „друга част от човечеството“.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа