Newsweek: Повече от половината американци са намалили разходите за храна

Newsweek: Повече от половината американци са намалили разходите за храна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.07.2023
  • Share:

92% от американците заявяват, че покачващите се цени са имали отрицателно въздействие върху качеството им на живот. Това показват резултатите от проучване, поръчано от Newsweek. Около 36% от анкетираните отбелязват, че финансовото им състояние се е влошило в сравнение с миналата година. Според проучването 53% от американците са намалили разходите си за храна, 50% са намалили разходите си за облекло, а 45% харчат по-малко за развлечения и свободно време.

 

 

Newsweek: Повече от половината американци са намалили разходите за храна

 

 

По-голямата част от американците — около 69% — заявиха, че увеличението на цените «значително» или «достатъчно» е повлияло на живота им. Това показват резултатите от проучването, проведено от изследователската компания Redfield & Wilton Strategies по поръчка на Newsweek. Много респонденти отбелязват, че през изминалата година е трябвало да намалят разходите си за храна, облекло, развлечения и други.

Само 8% от американците потвърдиха, че покачващите се цени не са се отразили на качеството им на живот.

По-голямата част — 92% — страдат от инфлацията или значително (40%), или достатъчно (29%), или леко (23%).

Около 36% от анкетираните отбелязват, че финансовото им състояние се е влошило в сравнение с миналата година. 25% съобщават за подобрение на качеството им на живот.

34% от американците отговарят, че то е останало същото.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа