Експерт обясни защо руснаците на практика са спрели използването на ракети за удари

Експерт обясни защо руснаците на практика са спрели използването на ракети за удари
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.07.2023
  • Share:

През нощта на 12 юли Русия организира нов набег на безпилотни самолети-камикадзе Шахед-136: в Украйна са участвали 15 дрона, от които 11 са свалени.

 

 

Военният наблюдател Александър Коваленко отбеляза, че на свой ред ракети няма и няма, пише УНИАН.

„От 1 юли до 12 юли ROV разположи 81 дрона камикадзе в Украйна. През същия период през юни ROV използва 79 дрона. На свой ред 98 Shahed-136 бяха използвани през май“, пише той.

Експертът отбеляза, че докато използването на ракети е сведено до минимум през първата половина на юли, безпилотните самолети камикадзе се използват стабилно.

"Що се отнася до ракетите, минималното им използване по време на обстрел в началото на юли говори не толкова за липсата им като такива или проблеми с производството, а за натрупването на боеприпаси. Това е само мое заключение, но ми се струва, че ROV се подготвят за август, специално за Деня на независимостта на Украйна. Дали е вярно или не, ще видим в следващите дни, но фактът остава - значителна пауза в използването на ракети, при всякакви планове на противника, казва той за натрупване“, добави той.

През нощта на 12 юли руските нашественици атакуваха Украйна от североизточна посока (Курск) с ирански ударни безпилотни самолети Shahed-136/131. В Черкаска област има удар в нежилищен инфраструктурен обект, двама пострадали.

Противникът вкара в Черно море кораба "Адмирал Есен", на борда на който има много "Калибър". Общият залп на "Калибър" е 12 единици, а нивото на ракетна заплаха е високо, пише УНИАН.

 

Станете почитател на Класа