ФСБ Русия пресече дейността на диверсанти събиращи сведения в Курска област за СБУ

ФСБ Русия пресече дейността на диверсанти събиращи сведения в Курска област за СБУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.07.2023
  • Share:

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската Федерация задържа двама диверсанти в района на Курск, които са събирали информация за военни инфраструктурни обекти на руското министерство на отбраната за въоръжените сили на Украйна. Информацията съобщиха от прес-службата на ведомството.

 


ФСБ Русия пресече дейността на диверсанти събиращи сведения в Курска област за СБУ

 

ФСБ Русия съобщи, че в района на Курск са били задържани граждани на Руската Федерация, които са събирали информация за стратегическите обекти на министерство на отбраната на Русия за специалните служби на Украйна. Според информация на ведомството тези данни могат да бъдат използвани за извършване на диверсии и терористични атаки, удари с високоточно оръжие и безпилотни летателни апарати в райони на товарене, поддръжка и маршрути на военна техника.

„Федералната служба за сигурност на Руската Федерация в Курска област преустанови незаконната дейност на престъпна група от руски граждани, заподозрени в събиране и предаване на информация на представители на въоръжените сили на Украйна относно обекти на Министерството на отбраната на Руската Федерация. дислоцирани в региона“, съобщават от прес-службата на органа.
Освен това от ФСБ отбелязаха, че от задържаните са били конфискувани специални технически средства и средства за комуникация, предадени от представител на въоръжените сили на Украйна, съдържащи инструкции за изпълнение на задачите на украинската страна. По този факт е образувано наказателно дело по членове 275 (държавна измяна) и 281 от Наказателния кодекс на Русия (подготовка на диверсии).

„Заподозрените са задържани и дават самопризнания“, обобщиха от ФСБ Русия

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа