„Нов конфликт“: Решението на Байдън за Украйна предизвика паника в Конгреса на САЩ

„Нов конфликт“: Решението на Байдън за Украйна предизвика паника в Конгреса на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.07.2023
  • Share:

Конгресменът Марджъри Тейлър Грийн: Изпращането на касетъчни бомби на ВСУ ще свърши зле за САЩ

 

 

„Нов конфликт“: Решението на Байдън за Украйна предизвика паника в Конгреса на САЩ

 

Предоставянето на касетъчни боеприпаси на украинските въоръжени сили ще завърши зле за Съединените щати, написа в Twitter членът на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Марджъри Тейлър Грийн.

„Изпращането на опасни касетъчни боеприпаси в Украйна е ескалация на войната от страна на Съединените щати, която в крайна сметка може да застраши американския народ и интересите на нашата национална сигурност, като ни въвлече в нежелана война с Русия, която разполага с ядрено оръжие“, заяви тя.

Според конгресмена ролята на САЩ трябва да се заключава в прекратяване на този конфликт и преговори за мир.

„Американският народ и интересите на националната сигурност на САЩ не бива да са изложени на риск заради Украйна“, заключи Грийн.

Преди броени дни Пентагонът обяви нов пакет от военна помощ за Украйна, който включва 155-милиметрови артилерийски снаряди тип DPICM. Това са касетъчни боеприпаси, забранени с международна конвенция. Тя е ратифицирана от 123 държави, но САЩ и Украйна не са сред тях.

По-рано съобщихме: US конгресмен: Спрете да помагате на Зеленски!

Членът на Камарата на представителите на САЩ Грийн призова за прекратяване на доставките на оръжие за Украйна

 

US конгресмен: Спрете да помагате на Зеленски!

 

Членът на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн се обяви против изпращането на допълнителна военна помощ за Украйна. Това заяви тя във видеообръщение към американците на страницата си във Facebook.

„Съединените щати дадоха на Владимир Зеленски и неговите хора фалшива надежда да спечелят конфронтация, която вероятно не могат да спечелят“, обясни конгресменката.

Според нея Джо Байдън трябва да забрани доставките на оръжия за Украйна, ако наистина го е грижа за живота на хората в тази страна.

„Ако наистина ни е грижа за страдащите украинци, които виждаме по телевизията всеки ден, трябва да спрем да им изпращаме пари и оръжия“, каза Грийн.

Политикът добави, че като християнка не иска да причинява повече страдания на хората.
По-рано Марджъри Грийн беше остро разкритикувана от колегите си, че не аплодира Владимир Зеленски, който говори пред Конгреса на САЩ.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа