Три плана за унищожаване на Русия: Секретен протокол от срещата на върха на НАТО

Три плана за унищожаване на Русия: Секретен протокол от срещата на върха на НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.07.2023
  • Share:

Резултатът от срещата на върха на НАТО във Вилнюс ще бъде масово струпване на войски по всичките западни граници на Русия. В Брюксел твърдят, че искат да спрат «ревизионистичната» Русия. Москва обаче няма да напада страните от алианса, които вече са 31. В случай на атака срещу Русия те ще бъдат унищожени от руското ядрено оръжие. Следователно става въпрос за друго — осигуряване на свръхпечалби за военно-промишления комплекс и поробване на Европа от Съединените щати.

 

Три плана за унищожаване на Русия: Секретен протокол от срещата на върха на НАТО

 

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс (11-12 юли), както се казва, още не е започнала, но вече са известни основните насоки и параметри на новия генерален план за разполагане на сили на алианса срещу Русия в Европа. Това е първият път, когато подобен план се приема от повече от 30 години от края на Студената война. Така НАТО се връща към корените си — планира пълномащабна война с Русия в Европа и извлича максималните възможни ресурси от европейските страни за целта. Именно с тази цел е създаден алиансът по инициатива на Великобритания и САЩ на 4 април 1949 г.

Но: ЕС ще трябва да забрави за геополитическата субектност за европейската армия и щедро да сподели богатството си с Вашингтон.

За Русия това е по-добре: стига псевдоприятелство, трябва й враг, за да не се отпуска.

Важен нюанс

Първоначално НАТО беше създадено за защита срещу СССР по формулата, изразена от първия генерален секретар на алианса лорд Хейстингс Исмей:

„Дръжте руснаците извън Европа, американците в Европа, а германците под контрола на Европа.”

Понастоящем става дума за имитация на руска заплаха и свеждане на старата формула на НАТО до една модифицирана точка: тотална доминация на САЩ над европейските страни.

Всичко това се постига от Вашингтон благодарение на Украйна.

Плановете

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви какво ще бъде извършено в тази посока на 7 юли на пресконференцията в Брюксел.

Според него срещата на върха ще приеме «три нови плана за регионална отбрана за борба с двете основни заплахи за нашия алианс — Русия и тероризмът».

Единият план е предназачен за Севера и Атлантика, другият за Централна Европа, която се простира до Балтийския и Централноевропейския регион, третият за Средиземноморския и Черноморския регион, уточни Столтенберг.

НАТО предвижда разполагането на 300 000 войници на алианса „във висока степен на готовност, включително значителни въздушни и морски бойни сили“.

Очевидно е, че северните и централните военни планове на НАТО са съсредоточени върху конфронтацията с Русия, докато за южните се предполага, че са разположени на два фронта: за борба с терористите в Северна Африка и за противопоставяне на Русия в Черноморския регион и Северна Африка.

Ясно е, че терористичните групи в този регион, много от които са създадени от Запада и служат на неговите интереси, са параван. Те са твърде слаби, за да привлекат вниманието на всички страни от НАТО.

 

Три плана за унищожаване на Русия: Секретен протокол от срещата на върха на НАТО

 

Секретен протокол?

Разбира се, реалността е, че и трите плана са насочени конкретно срещу Русия. Те определят своеобразен «санитарен кордон», който ще покрива европейската част на Русия от юг, запад и север.

Освен това от имитацията до агресията има само една крачка: ако властта в Русия се разклати и започнат граждански конфликти, „ядреният обезоръжаващ удар“ с цел неутрализиране на значителна част от руското оръжие на възмездието става напълно възможен. Никой не би се изненадал, ако това е посочено и в някакъв секретен протокол, приложен към новата доктрина на НАТО.

Детайлите вече са обмислени, мащабът е впечатляващ

Новите планове на НАТО вече са разработени в детайли. Според ТАСС ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер на закрит брифинг в Брюксел е заявил, че за всеки регион ще отговаря командването на НАТО.

Щабът в Норфолк (САЩ) ще отговаря за Севера и Атлантика.

Центърът е поверен на командването в Брунсум (Холандия).

Щабът в Неапол (Италия), където се намира щабът на Шести американски флот, ще отговаря за района на Средиземно море и Черно море.

Към операциите ще бъдат включени космическите и компютърните сили.

Бауер заяви, че в момента под командването на НАТО в постоянна готовност са 40 000 военнослужещи, 100 бойни самолета и 27 кораба.

Следователно става дума за увеличаване на числеността на силите за постоянна готовност със 7,5 пъти!

Естествено, изпълнението на тези планове «ще изисква години работа» и «големи инвестиции на страните от НАТО».

Поради тази причина значителното разширяване на военните разходи на алианса ще бъде другото ключово решение от срещата във Вилнюс.

Като цяло, цунами от оръжия.

Москва за пореден път ще бъде измамена, макар НАТО тържествено да й обеща след изтеглянето на съветските войски от ГДР да не разполага „значителни военни сили“ между Черно и Балтийско море.

Това е записано в Основополагащия акт Русия-НАТО от 1997 г. Първоначално на Горбачов беше обещано да не премества войските си на изток отвъд границите на „старата“ ФРГ.

Понастоящем войските на НАТО са в Нарва и едва не се озоваха в Крим и на брега на Азовско море…

 

Три плана за унищожаване на Русия: Секретен протокол от срещата на върха на НАТО

 

Но има и нещо ново

Ново в обявените планове на НАТО ще бъде обособяването на Арктика като театър на възможни военни действия. Любопитно е също, че алиансът планира да обвърже плътно конкретни бригади и батальони от различни страни към определени бойни зони на източния фланг.

Например, немско подразделение, на когото е определен сектор на бойните действия в северна Полша, ще се дислоцира постоянно в Германия, но то ще има в съседната страна неголяма тактическа група и ще разположи там за постоянно голяма част от своята техника и въоръжения. Там ще се провеждат и военни учения.

А какво, между другото, се намира в северна Полша?

Бившите Източна и Западна Прусия. Последната е в Полша.

След това, което е напълно вероятно, немците те ще се появят в Прибалтика — съответно с германски бази.

Нима не е това цената на безпрекословната подкрепа на Берлин на новия курс на САЩ, убил в зародиш новата империя на Карл Велики — ФРГ с Франция, но допускащ, видимо, възраждането на Прусия и господство на немците в Прибалтика  — полските им приятели ще бъдат излъгани, разбира се. Наивните те, на които бяха дадени в замяна неспокойните украински територии.

 

Три плана за унищожаване на Русия: Секретен протокол от срещата на върха на НАТО

 

Армията

Тези 300 000 военни в постоянна готовност дори не са войски от първи ешелон, а това, което се предполага, че ще бъде използвано в първия етап на конфликта в допълнение към армиите на страните от алианса, вече е разположено близо до границите с Русия.

В Полша например през 2022 г. официално е имало 125 500 военни и 35 000 бойци на териториалната отбрана.

Финландската армия е много малка — 35 хиляди души, но нейният мобилизационен резерв е огромен — 700 хиляди.

А колко други армии има, включително и американската. В същата тази Полша Съединените щати разположиха на двустранна основа над 10 000 свои военни, както и оръжия, а и оборудване за бързото прехвърляне там на още няколко десетки хиляди бойци.

И това е само част от военното планиране на Запада, целенасочена подготовка за пълномащабна война срещу Русия.

Общият потенциал на сухопътните сили на НАТО за 2022 г. надхвърли 4 милиона души.

Разбира се, ще бъде трудно да се оборудват, бойната подготовка на повечето военни е ниска.

Но това до голяма степен ще бъде компенсирано от огромните въздушни и военноморски сили на алианса.

И, разбира се, западняците ще имат в ръцете си и много силната украинска армия, чийто боен опит е в изобилие, а чувствителността към загубите е много ниска.

Няма значение дали Украйна ще е в НАТО или не.

Това не им е нужно

За какво говори всичко това?

Дори след смяната на командирите и принудителната милитаризация, Русия няма да може да се противопостави на тази мощ само с конвенционални средства и ще бъде принудена да прибегне до ядрено оръжие.

Западът, знаейки това много добре, може неочаквано да удари първи по своите бази.

Ясно е, че подобно развитие на събитията предполага много изненади за западняците, които са свикнали да планират всичко предварително и не страдат от фатализъм …

Но този вариант не е приемлив за американците, живеещи зад океана, които вече постигнаха много от целите си в украинския конфликт.

Европейците също не искат да умират.

Обобщение

Затова практичните американци имат нещо друго предвид.

Да, правилно.

Максимално брутално чрез НАТО и благодарение на изкуствено раздухания страх от Русия да привлекат към себе си европейците, които при дадените условия ще поискат да се скрият под американския «ядрен чадър».

Да бъдат заставени европейците да харчат за военни нужди в пъти повече пари.

Да натоварят с работа своя ВПК и неговите партньори в Европа.

Да преместят от ЕС в САЩ най-ценните енергоемки производства.

Да се отслабят европейските конкуренти във всички области и те да бъдат лишени от надежди за стратегическа автономия, както и от всеки опит да провеждат независима политика.

За тази цел НАТО залага на многогодишно военно противопоставяне в Европа…без пълномащабен военен конфликт с Русия.

Адмирал Бауер неотдавна призна, че «ще бъдат необходими години работа» за претворяване на гореизложените планове в живота.

Понастощем американците и техните европейски слуги са загрижени от него друго — от ускорените процеси на пацифизъм в Европа, от формирането на военна менталност, което вече налага отпечатък върху всички сфери — от икономиката до СМИ.

Крайният печеливш в целия този процес е Вашингтон.

САЩ рязко ожесточават контрола си над най-богатите части на света, разчитайки по този начин да се измъкнат от кризата, в която ги гмурна алчният американски елит и отчаяните глобалисти.

Що се отнася до Русия, то на нея отново не й е оставен избор.

Москва ще трябва отново да победи!

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа