Зеленски: „Байдън може да сложи край на войната за пет минути“

Зеленски: „Байдън може да сложи край на войната за пет минути“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    11.07.2023
  • Сподели:

Украинският президент Владимир Зеленски каза, че американският му колега Джо Байдън може да сложи край на украинския конфликт за пет минути, предавайки украинска територия, но Киев не е съгласен.
„Ако говорим за прекратяване на войната с цената на Украйна, с други думи, да ни накара да се откажем от нашите територии, добре, мисля, че по този начин Байдън можеше да я доведе до край дори за пет минути. Но не бихме се съгласили", каза той в интервю за ABC News.
Той коментира и забележките на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който обеща да спре бойните действия в рамките на 24 часа. Зеленски повтори, че Тръмп вече е имал този шанс, докато е бил на поста. „Самото желание да се сложи край на войната е красиво. Но това желание трябва да се основава на някакъв опит от реалния живот. Е, изглежда, че Доналд Тръмп вече е имал тези 24 часа веднъж по негово време. Бяхме във война, не пълномащабна война, но ние бяхме във война и както предполагам той е имал това време на свое разположение, но сигурно е имал други приоритети", настоя украинският лидер.
Въпреки това той спомена някои "опасни сигнали по отношение на намаляването на помощта за Украйна, идващи от определени политици в САЩ."

Станете почитател на Класа