Киев: Руските войници в Бахмут са в оперативно обкръжение

Киев: Руските войници в Бахмут са в оперативно обкръжение
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.07.2023
  • Сподели:

Украинските военни продължават да провеждат настъпателни операции и напредват в посока Бахмут.

 

 

Отбранителните сили са заели доминиращи височини, благодарение на които артилерията вече може да достига до входовете и изходите на Бахмут.

Както обясни в предаването на "Канал 24" военният експерт, полковник от ВСУ в запас, военният пилот-инструктор Роман Свитан, необходимо е да се задържи целият този регион, за да се обвържат резервите на руските окупационни сили и да се унищожат.

Според експерта в момента украинските военни държат височините в Бахмут, докато низините са оперативно обкръжени - става дума за Клещеевка и квартала Берхивка.

"Да, а самият Бахмут, след като излезем на височините, попадна в оперативно обкръжение, тъй като артилерията достига входовете и изходите на Бахмут", подчерта Свитан.

В същото време военният експерт отбеляза, че има два положителни аспекта в Донецкото направление. Става дума за възможността за подход по височините към Хорливка и Донецк.

На 10 юли украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр заяви, че от няколко дни украинските военни държат под огнен контрол входовете и изходите на Бахмут, както и движението на руските окупатори около града.

В същото време представителят на Генералния щаб на ВСУ Андрий Ковальов заяви, че ВСУ вече са деокупирали 24 кв. км в посока Бахмут. Само през изминалата седмица те са освободили още 4 квадратни километра територия.

Станете почитател на Класа