Пленен боец ​​от «Кракен» назова своя отряд «елитно месо» на главата на ГУР на Украйна Буданов

Пленен боец ​​от «Кракен» назова своя отряд «елитно месо» на главата на ГУР на Украйна Буданов
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.07.2023
  • Сподели:

Плененият украински боец ​​от „Кракен“ Андрей Приходко заяви, че неговата част е „елитното месо“ за началника на главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов. Това съобщи РИА Новости.

 

 

Пленен боец ​​от "Кракен" назова своя отряд "елитно месо" на главата на ГУР на Украйна Буданов

 

Приходко заяви, че неговото подразделение «Кракен» е «елитното месо» на ръководителя на ГУР Кирил Буданов. Той отбелязва, че този израз се е появил в ежедневието между самите неонацисти, които служат и воюват на фронта.

„На снимката, в YouTube, в Telegram — готино е, готино (да служиш там — бел. ред.). Но всъщност това е обикновено подразделение, която иска да бъде най-доброто, така да се каже.

Като цяло трябваше да ни считат за диверсионно-разузнавателна част, но фактически сме щурмова.

Сред нас, вътре в звеното, има такъв израз „ние сме елитното месо на Буданов“, каза той.

Военнопленникът твърди, че командването на частта обръща голямо внимание на саморекламата. В същото време всички материали се прехвърлят в Киев за създаване на желания медиен образ.

„Информацията стига до Киев, а информационните структури в Киев ни дават камери. Ако операцията е успешна, тя се публикува на някои части. Същото е, ако сме на полигона — снимаме красиви клипове, същото — GoPro — всичко е красиво, всичко е тактично, всички са красиво облечени. Така се създава представата, че това специално подразделение е просто елит на елитите“, уточнява боецът.

Изданието отбелязва, че ръководителят на украинската национално подразделение «Кракен» Сергей Величко ще отговаря за военните престъпления в Луганската народна република (ЛНР) пред бъдещия трибунал.

Кракен е терористичната организация, забранена в Русия.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа