ABC News: Решението на САЩ да предоставят касетъчни бомби на Киев предизвиква критики — както в САЩ, така и в чужбина

ABC News: Решението на САЩ да предоставят касетъчни бомби на Киев предизвиква критики — както в САЩ, така и в чужбина
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.07.2023
  • Сподели:

Разногласията около решението на администрацията на Джо Байдън да предостави на Украйна касетъчни боеприпаси стават все по-оглушителни. Против се обявяват както част от американските законодатели, така и много съюзници на Вашингтон, включително Великобритания и Канада, съобщава ABC News. Междувременно американският лидер се обяви против влизането на Украйна в НАТО, заявявайки, че страната «не е готова» за това, се казва в репортажа на канала.

 

ABC News: Решението на САЩ да предоставят касетъчни бомби на Киев предизвиква критики - както в САЩ, така и в чужбина (и видео)

 

 

Въпреки все по-гръмките критики от международната общност, администрацията на Байдън днес се опита да защити своето противоречиво решение да предостави на Киев касетъчни боеприпаси.

Украйна казва, че се нуждае от тази помощ точно сега, тъй като контранастъплението й на изток е по-трудно и по-бавно, отколкото се надяваше по-рано.

 

 

 

 

ВЛАДИМИР ЗЕЛЕНСКИ, президент на Украйна: Всички искаме всичко да става по-бързо, защото всеки допълнителен ден означава допълнителни загуби за украинците.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа