В Китай предупредиха ЕС за разплата за действията на НАТО срещу Русия

В Китай предупредиха ЕС за разплата за действията на НАТО срещу Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.07.2023
  • Сподели:

Женмин Жибао: ЕС и светът може да пострадат от провокациите на НАТО срещу Русия

 

 

В Китай предупредиха ЕС за разплата за действията на НАТО срещу Русия

 

 

Провокациите на НАТО срещу Русия ще се превърнат в огромен проблем за Европа и целия свят, пише Сюй Хайюн, наблюдател на Женмин Жибао.

„Украинският конфликт вече предизвика глобална хранителна и енергийна криза, а новият кръг, ако конфликтът се проточи, ще завлече европейската икономика до самото дъно, изостряйки политическите, социалните, културните и расовите проблеми на континента. Тогава ЕС ще трябва да плати огромна цена, а държавите по света също ще пострадат от своеволията на НАТО“, отбелязва авторът.

Така наблюдателят коментира ученията на НАТО Air Defender 23, които според него се превърнаха в провокация срещу Москва.

Авторът твърди, че маневрите са позволили на света да види, че алиансът е заседнал във възел „учения + сдържане“.

Това, заключава той, нанася огромни щети на европейската сигурност и внася нестабилност и несигурност в световната общност.

Ученията Air Defender 23 се проведоха в Германия от 12 до 23 юни. Командващият германските военновъздушни сили Инго Герхарц заяви, че маневрите не са имали за цел да провокират Русия.

По-рано съобщихме: Welt: Шолц изпрати съобщение до Русия по време на ученията Air Defender

Германският канцлер Олаф Шолц посети въздушните учения на НАТО Air Defender, които се провеждат в страната му, съобщава Велт. Той посети едно от летищата на германските военновъздушни сили в Шлезвиг-Холщайн. И оттам той изпрати символично послание до Русия, качвайки се в пилотската кабина на един от изтребителите Eurofighter. Това обаче му се отдаде трудно, отбелязва немският телевизионен канал.

 

Welt: Шолц изпрати съобщение до Русия по време на ученията Air Defender

 

 

Сътрудничеството на страните-членки на НАТО е важно послание към Русия. Олаф Шолц също разбира това, пише изданието. Затова той използва силата на символите.

Качването в пилотската кабина на изтребител не е толкова лесно. Канцлерът получи разрешение да заеме пилотското място на Eurofighter.

Там за него проведоха малък урок, допълва изданието.

Тук, в община Ягел в Шлезвиг-Холщайн, е един от трите основни центъра за учението Air Defender. Това са най-големите въздушни маневри от създаването на НАТО, отбелязва изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа